Trainers bij We Run The City

Professionele trainers

We Run The City werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 • Hallo ik ben Adrie, ik ben trainer (AV Triathlon) hardloper, Trailrunner en voormalig triatleet. Ik heb in mijn leeftijdscategorie bij het hardlopen en triathlon meermaals het podium mogen betreden, en bij het NK-marathon tweemaal 2e en een 1e plaats behaald.

  Ik geef nu training aan groep 4/5 op de atletiekbaan en op zaterdag trailrunning op diverse locaties. En nu ook aan de slag bij HardlopenAmersfoort.

  Mijn ervaringen en enthousiasme voor het hardlopen wil ik graag met je delen.

   

  Rooster

 • Hoi, mijn naam is Alex en ben 22 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Utrecht.

  Sinds september 2018 ben ik trainer bij Hardlopen Utrecht. Dat is een unieke ervaring om lopers/lezers zoals jullie te motiveren om te gaan sporten. Als trainer van Hardlopen Utrecht sluit dat ook aan op mijn opleiding in Nijmegen. Op dit moment studeer ik Sport en Bewegen en heb ik mijn studie bijna afgerond.

  Ik vind dat sporten niet verplicht moet zijn. Maar juist leuk en opbouwend is, men mag sporten. Zelf zat ik vanaf mijn 15e op atletiek en beoefen deze sport nog 5x in de week. Daarbij loop ik over hordes, springen, werpen en vooral lange afstanden zoals 800m, 5km en 10km. Ook doe ik zelf nog atletiek/hardloopwedstrijden en begeleid ik atleten vanuit eigen ervaring en kennis als gediplomeerde trainer van de atletiekunie. Naast atletiektrainer heb ik kennis van blessurepreventie en trainingsschema’s.

  Genoeg gepraat over mezelf. Bij mij verschijnt alleen een glimlach op m’n gezicht als lopers of atleten een succeservaring hebben. Ik geef daarom nog steeds training aan kinderen en adolescenten. Sporten moet leuk zijn. Dat houdt in dat iedereen hardlopen leuk kan vinden door nieuwe plekken en oefeningen te ontdekken en mensen te leren kennen. Bij mijn training gaat het om JOU. Dus loop jij mee?

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Tekst volgt.

  Rooster

 • Hee! Ik ben Amina, 21 jaar oud en zit al sinds mijn zesde op atletiek. Ik ben achter het Olympisch stadion in Amsterdam opgegroeid en tijdens een kidsloop van de marathon is mijn liefde voor hardlopen begonnen. Sindsdien train ik al 15 jaar met veel plezier en doe mee aan wedstrijden en NK’s. Na de jeugdperiode ben ik mij in de meerkamp gaan specialiseren, maar de hardloop-onderdelen zijn altijd mijn favoriet gebleven. Naast zelf trainen vind ik het heel leuk om mijn kennis over te brengen op anderen. Ik heb 4 jaar met heel veel plezier jeugdtraining geven bij mijn atletiekvereniging Phanos. Het leuke hiervan vond ik het enthousiasme en de vooruitgang van de atleten. Ik hoop mijn enthousiasme bij jullie te kunnen overbrengen. Tot snel!

  Rooster

 • Ik ben Annemiek Bier-Lenting (37) getrouwd en moeder van 2 dochters. Na de geboorte van onze 2e dochter ben ik door mijn broer en een goede gezamenlijke vriend gestart met hardlopen via Evy Gruyart. Altijd gedacht “hardlopen dat kan ik niet”, “niks voor mij”, maar ja ik deed het ook helemaal verkeerd. Al gauw liep ik 5 km en de eerste wedstrijdjes kwamen in beeld. Mij aangesloten bij een loopgroep waar ik veel techniek leerde. Na 6,5 jaar leek het mij ook erg leuk om les te gaan geven (dit is wat ik ook doe in mijn kapsalon waar ik stagiaires opleid en als coach voor beelddenkers). Dus de opleiding voor hardlooptrainers gestart en inmiddels behaald. Ik hoop jullie het plezier, ontstressen, de kracht en het bewuster leven te laten ervaren als je komt hardlopen bij mij...

  Rooster

 • Als kind werd ik lid van de plaatselijke atletiekvereniging en daar werd de basis gelegd voor mijn uit de hand gelopen hobby: inmiddels heb ik meer dan 20 verschillende marathons gelopen (waaronder de zes Majors) en 1 ultramarathon (de Two Oceans Marathon in Kaapstad van 56km).

  Nadat ik eindelijk een marathon onder de 3u30 had gelopen, ben ik me meer gaan richten op trailrunning. Snelle tijden zijn niet meer zo belangrijk voor me, ik geniet nu vooral van de sfeer en de omgeving. Van het lopen in de natuur kom ik helemaal tot rust...

  Ik vind het fantastisch om andere mensen enthousiast te krijgen voor het lopen en ze te helpen hun doelen te bereiken. Of dat nou voor het eerst 30 minuten aan een stuk lopen is of een snelle eindtijd op een (halve) marathon.

  Loopscholing en krachttraining vormen een belangrijk onderdeel van mijn trainingen en helpen blessures te voorkomen. Je zult bovendien merken dat je sneller wordt als je sterker bent. Maar het allerbelangrijkste is gezelligheid en op een leuke manier samen trainen!

  Rooster

 • Anton in Amersfoort

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Anton Costeris. Ik ben in 1982 geboren te Heerenveen. Samen met mijn vrouw heb ik 2 kinderen. Een jongetje van 7 jaar en een meisje van 4 jaar. Samen wonen we in het mooie Amsterdam. Sinds november vorig jaar ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan bij Wijtman Sport in Leidsche Rijn. Hiervoor heb ik ook jaren gewerkt voor Asics en Intersport. 
  Van kleins af aan loop ik al hard. In plaats van op de fiets naar school, ging ik altijd hardlopend. Dit trigger de mij om me op te geven bij atletiekvereniging Start 78 in Wolvega. Hier bleek dat ik niet het aller grootste talent was; met heel veel plezier en doorzettingsvermogen heb ik toch mooie resultaten gelopen. Waaronder het winnen van de marathon van Utrecht in 2016.
  Sinds mijn 17de kreeg ik de diagnose Diabetes. Ik kampte al maanden met verschillende klachten. Na mij diagnose kreeg ik veel rust in mijn lichaam. Mijn presentaties verbeterde in korte tijd naar weer een zeer acceptabel niveau. Na veel uitproberen in verschillende doseringen ben in nu heel comfortabel met mijn Diabetes. Om tijdens mijn trainingen en wedstrijden voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen word ik sinds maart dit jaar gesponsord door het bedrijf Torq. Torq is gespecialiseerd in diabetes gel en voedingsrepen.  


  Al enige jaren geef ik looptrainingen aan atleten rond mijn niveau in Amsterdam. Hier maak ik voor elke week andere schema’s om het plezier hoog te houden. Van interval tot duurlooptrainingen. Ik heb mij aangemeld als looptrainer omdat ik het heel leuk vind om andere hardlopers te helpen hun doelen te bereiken. Met mijn ervaring van vele trainers die mij getraind hebben en het doen van de cursus looptrainer 3 heb ik nu veel kennis in huis. Met mijn kennis hoop ik de atleten te kunnen helpen met hun eigen inzet en de vele valkuilen die er zijn te ondersteunen met ieder zijn eigen doelen en mogelijkheden. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi, ik ben Ardjan, 42 jaar en een fanatiek triatleet en hardloper. Na in mijn jeugd op een hoog niveau te hebben gevoetbald heb ik een aantal jaren niets aan sport gedaan. In 2016 kwam ik in aanraking met de triathlon sport en was daar direct door gegrepen. Inmiddels 5 jaar verder heb ik 2 hele Ironmans op mijn naam staan en veel andere wedstrijden over kortere afstanden. Het leukste (en beste) onderdeel is het hardlopen. 

  Mijn doel is om jou uit te dagen op jouw niveau en je enthousiast te krijgen om je eigen (hardloop)doel te behalen of dat nou 30 minuten aan een stuk hardlopen is of een PR op een afstand.


   

  Rooster

 • Hallo, ik ben Astrid van Velden en woon samen met mijn gezin in Amersfoort- Vathorst. In het dagelijkse leven werk ik als zelfstandig loopbaan- en vitaliteitscoach bij VITALE HELDEN. Met veel passie help mensen vanuit hun kracht, talenten en energie te leven en te werken. Daarnaast ben ik ook Runningtherapeut.


  Al meer dan 40 jaar is hardlopen een rode draad in mijn leven. Jarenlang combineerde ik prestatiegericht sporten met mijn gezinsleven, werk, studies, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Ik liep veel wedstrijden (t/m 10 km), Nationale en Internationale kampioenschappen en zes Nederlandse Records op baanafstanden (800m t/m 3.000m). Zoveel ballen in de lucht houden ging niet vanzelf. Ik legde de lat hoog, soms te hoog. Wat niet altijd handig was voor mijn gezondheid. Juist in deze periode merkte ik dat mijn gezonde leefstijl, het maken van bewuste keuzes en zelf de regie blijven houden mij fysiek en mentaal sterker maakte.

  Het mooie is dat ik mijn ervaringen en sport-mindset goed kan inzetten als coach en trainer. Jou samen met anderen laten genieten van bewegen en stimuleren het beste uit jezelf te halen. Dat is niet alleen leuk en gezellig maar ook in je dagelijkse leven heb je daar veel profijt van!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik begon met hardlopen als puber, als een leuke en sportieve bezigheid tijdens mijn drukke middelbare-schooltijd. Ik liep kleine wedstrijdjes en heb toen ik zeventien was de marathon van New York gelopen; een onvergetelijke ervaring, niet alleen het beleven van zo’n grote sportieve manifestatie, maar ook de persoonlijke voldoening achteraf na maanden hard trainen. Hardlopen is nog steeds de sport die ik het liefst beoefen: trek een paar hardloopschoenen aan en je kunt naar buiten. Zo simpel! Of je je voorbereid op een grote wedstrijd, of gewoon een klein wekelijks rondje in het Flevopark doet, wat ik iedereen wil meegeven is op een gezonde manier bezig zijn met je lichaam en je conditie verbeteren. Hardlopen is daarnaast ook heel effectief om je hoofd even helemaal leeg te maken in de drukke stad. Naast het hardlopen werk ik al jaren in de hospitalitybranche (momenteel in een groot Amsterdams museum) en geef ik gastvrijheidstrainingen. Ik vind het leuk om mensen op een positieve, coachende manier iets te leren en combineer nu twee dingen die ik het leukst vind om te doen: Training geven en hardlopen! Tijdens mijn trainingen vind ik het belangrijk dat er een een ontspannen en gezellige sfeer heerst binnen de groep en dat jij als deelnemer het plezier in het lopen kunt combineren met leren over looptechnieken, krachttraining en blessurepreventie. Maar het belangrijkste is het lekker lopen met elkaar en de voldoening achteraf en dat je trots mag zijn op jezelf! Ik zie je graag bij een van mijn trainingen!

  Rooster

 • Hi allen, mijn naam is Bart Doornink en ik woon in Amsterdam- Noord.

  Na een aantal zware blessures ben ik gestopt met voetballen en ben ik gaan hardlopen. Nadat mijn oom me overhaalde mijn eerste halve marathon in 2016 te lopen, volgende de hele Marathon precies een half jaar later (met alle 'beginners' fouten  vandien). Sindsdien heb ik de smaak meer dan te pakken en mijn wekelijks aantal kilometers flink uitgebreid.

  Geruime tijd heb ik zelf in de gevorderdengroep in het Westerpark getraind en nog steeds sluit ik regelmatig aan bij de duurloopjes op zondag. De wens om zelf een groep te gaan trainen bestond al langer, maar dat lukte eerder niet door werk en reizen. In september 2020 ben ik dan officieel begonnen als trainer bij Hardlopen Amsterdam in het Noorderpark en dit bevalt uitstekend!

  Ik kijk er naar uit je te ontmoeten in één van de groepen in Amsterdam-Noord en om samen jouw hardloop doelen te bereiken!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Bart Roth, geboren in 1970 in Haarlem, opgegroeid in Zeeland en vanaf 1990 wonend, studerend en werkend in Utrecht en omgeving. Ik studeerde in 1997 af als bioloog aan de Universiteit Utrecht, maar werkte vervolgens 20 jaar als ontwerper en analist in de informatietechnologie. Begin 2019 besloot ik mijn loopbaan radicaal om te gooien. Inmiddels ben ik actief als post-HBO opgeleid leefstijlcoach en NASM-gecertificeerd personal trainer met een specialisatie in het trainen van mensen van middelbare leeftijd en (jongere) ouderen. Daarnaast specialiseer ik me in het trainen van fysiek kwetsbare  mensen met een chronische ziekte zoals obesitas en diabetes.

  Sinds ik door een chronische blessure met voetbal moest stoppen, heb ik mij op sportief vlak volledig op de atletiek geworpen. Want  hard rennen, zonder draaien en keren, gaat me nog altijd uitstekend af. Ik doe dit sinds 2017 bij de “masters” (atleten vanaf 35 jaar) met evenveel passie als waarmee ik ooit voetbalde. In ben Nederlands kampioen op de 100 meter, 200 meter en 400 meter in de 50+-categorie.

  Ik hoop je snel te zien bij een van mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hardlopen is voor mij de vrijheid om te trainen wanneer en hoe intensief ik dat wil. Met hardlopen op vakantie leer ik de omgeving direct op een andere manier kennen en kom ik altijd thuis met unieke plekjes en bijzondere herinneringen. Voor mij is het belangrijk dat hardlopen vooral recreatief is en dat het leuk moet blijven. Dit betekent niet dat ik mijzelf nooit flink in het zuur train, maar door goed naar mijn lichaam te luisteren de grens op te zoeken. Afkloppen, hierdoor heb ik nog nooit een blessure gehad. Naast hardlopen, doe ik aan wielrennen, MTB, roeien, schaatsen en langlaufen. Ik heb ooit triatlon geprobeerd, maar zwemmen is echt niet mijn ding. Ik heb naast veel halve marathons ook 2 hele marathons gelopen. Mijn echte sportervaring heb ik opgedaan tijdens 3 jaar (studenten)roeien. 5 Maanden 7 tot 9 keer trainen in de week en in het voorjaar elke 2 weken een wedstrijdweekend waarin ik 4 keer de 2k baan over ging. Daarna heb ik een paar jaar roeiers gecoacht van beginners tot topsporters. Ik ben hardloopcoach omdat ik het heel leuk vindt om andere te helpen in het realiseren van hun trainingsdoelen. Voor gevorderden betekent dat beter lopen en te stimuleren harder of langer te lopen. Voor beginners betekent dat het plezier in het lopen ontdekken en van daar uit in eigen tempo te bouwen aan afstanden en snelheid.

  Rooster

 • Hallo, mijn naam is Bas-Jan en op mijn 47ste heb ik het hardlopen ontdekt. Onbevangen op mijn bootschoenen en in zwembroek ging ik van start. Al snel geraakt door deze loopsport ben ik langere afstanden gaan lopen en dat smaakte naar meer. Helaas werd mijn onervaren looptechniek gevolgd door blessureleed.

  Ik werd gewezen op het boek van Danny Dreyer. Mijn eerste kennismaking met ChiRunning. De andere manier van bewegen en beleven wekte direct mijn interesse. Daarna ben ik gestart met het volgen van workshops bij Jan van Westerlaak en Marion Meesters. Gevolgd door twee jaar techniekgroep bij Marion. Zij heeft mij gevormd en op het juiste spoor gezet.

  Stap voor stap heb ik progressie gemaakt en de weg van de geleidelijkheid gevolgd. De opleiding tot ChiRunning Instructeur heb ik in 2019 afgerond en ben daarmee gecertificeerd instructeur.

  De liefde en ook mijn passie voor het hardlopen breng ik graag overbrengen op anderen. Moeiteloos en ontspannen, zonder blessures sneller worden. Dat kan! 

   

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Bas-Jan de Bruijn

  Rooster

 • Tekst volgt.

  Rooster

 • Camille Boyer

  Nadat ik in 2014 mijn trainersdiploma bij de Atletiekunie had gehaald, begon ik direct als trainer bij Hardlopen Amsterdam. Na al die jaren vind ik het geven van trainingen nog steeds een van de allerleukste dingen om te doen. Het kost geen energie, het gééft energie. In mijn groepen draag ik zorg voor een veilige en ontspannen sfeer, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en waarin gelachen kan worden. Door eindeloos te variëren met oefeningen, intervalvormen en andere programmaonderdelen is elke training weer anders. Ik besteed ruim aandacht aan techniek en kracht, wat mede bijdraagt aan blessurevrij lopen. Een betere techniek helpt bovendien om een snellere loper te worden, iets wat velen nastreven. En dat lopers met een betere techniek er voor de toeschouwer ook gewoon een stuk leuker uitzien, is natuurlijk mooi meegenomen.

  Rooster

 • Ik heb hardlopen pas laat ontdekt. Na drie kinderen en 15 kilo overgewicht vond ik dat ik dan toch maar iets aan beweging moest doen. Hardlopen was goedkoop en zat niet aan tijden vast. De weg is immers altijd open. Detail: ik had er een gruwelijke hekel aan . . . Geen ‘natural-born-runner’ dus. Doordat ik vrij snel doorhad dat het hardlopen me ondersteunde bij het afvallen kreeg ik er een beetje aardigheid in. Lang verhaal kort: het loopvirus kreeg mij te pakken, en ergens in al die jaren is het doel omgedraaid: ik loop niet meer om slank te worden; ik wil slank blijven om te kunnen blijven lopen! Toen ik 42 was liep ik mijn eerste marathon. Er volgden nog drie. Inmiddels ben een aantal jaren zelfstandig werkzaam als personal trainer, coach, hardlooptrainer en fitnessdocent. Favoriete quote: ‘Hoe zwakker een lichaam is, hoe meer het eist; hoe sterker het is, hoe meer het gehoorzaamt.’

  Rooster

 • Mijn liefde voor hardlopen ontstond tegen alle verwachtingen in. Om mijn conditie een beetje op te krikken probeerde ik ruim tien jaar geleden een hardloop-app. Nog voor ik vijf kilometer ‘non-stop’ kon rennen, was ik verknocht aan de sport. Vijf kilometer werden er tien en na een paar halve marathons lonkte de 42,195 kilometer. Tijdens mijn training voor de eerste marathon (München, 2014) ontdekte ik hoe waardevol groepstraining is. Door samen te lopen lukt het om verder te gaan en net iets meer te geven. De support en gezelligheid van de groep en de begeleiding van de trainer vond ik daarbij zeer motiverend. Omdat sporten en beweging me zo veel brachten – zowel fysiek als mentaal – besloot ik tot een carrièreswitch: van journalistiek naar fysiotherapie. Een gouden zet omdat ik in dit nieuwe beroep de hele dag bezig ben met bewegen én het helpen en coachen van mensen. Ook in mijn trainingen heb ik veel aandacht voor de personen achter de lopers en help ik graag bij het aangaan van nieuwe uitdagingen en het bereiken van nieuwe doelen; klein of groot. Plezier en een ongedwongen sfeer staan hierbij voorop.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Als jongetje had ik twee grote passies: tekenen en sporten. En het leuke is dat die twee passies mijn leven grotendeels hebben bepaald; ik ben grafisch ontwerper geworden en bleef daarnaast veel sporten. Op een gegeven moment vond ik het tijd om mijn sportieve kant meer ruimte te geven en toen ben ik fulltime sportleraar geworden. Nu geef ik al weer meer dan 25 jaar diverse soorten trainingen. En: tekenen doe ik ook nog steeds met veel plezier. De trainingen kunnen heel verschillend zijn, al hebben ze een ding gemeen: ze vinden buiten plaats, gewoon omdat het zoveel lekkerder is om in de buitenlucht te sporten, welk weer het ook is. Aan bod komen: hardlooptraining, conditietraining, bootcamp 50+ en fitwalktraining. De trainingen zijn ook geschikt als sportrevalidatieprogramma voor mensen die bijvoorbeeld na een operatie weer in conditie willen komen. Ik merk dat steeds meer mensen er baat bij hebben. De trainingen die je volgt, zijn altijd goed opgebouwd. De focus van iedere training is anders natuurlijk, maar een goede warming-up, oefeningen voor de coördinatie en de balans en krachtoefeningen komen in iedere training terug. Ook aan looptechniek en houding wordt in iedere training gewerkt. Er zijn verschillende soorten sporters: de goed getrainde en ambitieuze sporters, sporters die komen omdat ze even iets buiten willen doen, sporters die het vooral gezellig willen hebben, sporters die heel lang niks gedaan hebben en de draad weer op willen pakken, sporters met blessures die het een beetje voorzichtig aan willen doen. Het maakt niet uit of je een geoefende sporter bent of nog nooit eerder gesport hebt, ik zorg voor de juiste uitdaging die jij aankan! Persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer vind ik heel belangrijk. Iedereen kan sporten en bewegen, dus de beginnende hardloper of zij die al meer ervaring hebben in sporten en hardlopen is welkom.

  Rooster

 • Mijn naam is Cora Meere. Na een aantal jaar te hebben gehandbald ben ik op 15 jarige leeftijd overgestapt op atletiek. In eerste instantie als jeugdatleet op zowel de technische als de looponderdelen. Al gauw bleek dat mijn voorkeur toch wel uitging naar het lopen. In de loop der jaren heb ik zo’n beetje alle afstanden wel geprobeerd. Van de 100 meter sprint tot en met de marathon. Nu wissel ik het lopen af met heel veel andere activiteiten, zoals fietsen, zwemmen, wandelen en crossfit. Bewegen is voor mij plezier. En daarnaast een manier om mijn hoofd leeg te maken.

  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als sociaal juridisch medewerker in het arbeidsrecht. Sinds 2008 geef ik daarnaast trainingen bij verschillende verenigingen/clubs. En in juni 2021 heb ik de opleiding tot sporttherapeut afgerond. Hierdoor kan ik de atleten niet alleen begeleiden op het gebied van lopen maar ook op het gebied van blessures. In al deze facetten is het voor mij een uitdaging om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. In beweging komen is van grote invloed op lichaam en geest en zorgt ervoor dat je sterker wordt in alle opzichten. 

  Daarbij staat het voor mij voorop om er voor te zorgen dat de atleten vooral veel plezier aan het hardlopen beleven. Dat betekent dus een hoop fun tijdens de run.

  Mijn motto in het leven is dan ook: "Niets moet, alles mag." 

  Rooster

 • Mijn naam is Daniëlle Gerritsen en vanaf april 2019 trainster bij Hardlopen Amersfoort. Ik ben fysiotherapeut van beroep en werk in die hoedanigheid al 15 jaar veel met hardlopers. Het begeleiden van hardlopers op trainingskampen in het buitenland, het trainen van beginnende hardlopers na een blessure, het behandelen van hardlopers in de praktijk en al 18 jaar het adviseren van hardlopers op gebied van oa schoenen, kleding en blessurepreventie bij Runnersworld zijn daar onderdeel van.
   

  Zelf ben ik ook een gepassioneerd hardloopster. Heerlijk vind ik het om na een lange dag werken een stukje te rennen, of om in het weekend bij de eerste zonnestraaltjes de schoenen aan te trekken en een mooie duurloop te maken in ons mooie Amersfoort. Op vakantie gaan die schoenen ook zeker mee, er is geen betere manier om een land te verkennen dan hardlopend! Ik probeer regelmatig deel te nemen aan wedstrijdjes, ik geniet van hardlopen maar stiekem ben ik ook wel een beetje competatief. Ik loop allerlei afstanden van 5km tot aan de marathon en wil altijd graag mijn tijd verbeteren. In december 2018 ben ik moeder geworden van een prachtige dochter, Bo. Het hardlopen heeft even op een laag pitje gestaan maar het is leuk om het weer op te bouwen, een leerzaam traject.
   

  Graag ga ik met de groep aan de slag om met heel veel plezier, een beetje competitief, met de juiste techniek en vooral blessurevrij te blijven hardlopen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Moeder van 2 prachtige kinderen. Naast het geven van trainingen loop ik zelf ook nog graag met mijn partner Gert, mede hardlooptrainer van Hardlopen Amsterdam. In de lente breiden we onze km ’s uit, in de zomer gaan we het strand op, lopend door het mulle zand en in de duinen. We zoeken de bergen op in de landen waar we op dat moment zijn. Met de herfst maken we vele km ’s in het bos, met een natuurlijke demping van de neergestreken bladeren op ons pad, genietend van het zachte zonlicht gefilterd door de bomen. De winter staat in het teken van pittige intervallen om ons tempo flink te verhogen op de 5 en 10 km. Zodra de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen zie je onze voetafdrukken daar in terug! Zolang je variatie houdt in de hardlooptrainingen hou je het lopen leuk en heb je minder kans op blessures. Voor mij betekent fysieke inspanning mentale ontspanning en daar heb je na het lopen ook nog profijt van. Tijdens de trainingen is dit een punt van aandacht. De reden daarvoor is omdat snel geneigd wordt in een te hoog tempo te gaan lopen, met het gevolg van fysieke overspanning wat op den duur blessures oplevert. Naast het lopen ligt de aandacht ook bij de oefeningen voor de coördinatie, stabiliteit, flexibiliteit en kracht. Al deze elementen dragen bij aan een goede looptechniek en sterke spieren. Dat resulteert in mooie resultaten. De trainingen zijn altijd met een lach. Deadline op je werk, hectisch thuisfront, kortom te veel gehaast om tijdig op de training aan te komen. De mentale spanning verdwijnt bij de eerste stappen die je zet in de training. Naast trainer voor Hardlopen Amsterdam ben ik ook werkzaam als Running Therapeut, leefstijlcoach en geef ik diverse vormen van stabiliteits-, flexibiliteits-, en krachttrainingen. Hobby’s: Voor de volle 100% moeder zijn, koken, reizen, fotograferen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik doe al atletiek sinds mijn 8ste levensjaar. Atletiek/hardlopen is mijn absolute passie. Ik heb in het verleden op een vrij serieus niveau 800m en 1500m gedaan. Naast het feit dat ik Atletenmanager als beroep ken, heb ik ervaring met diverse loopgroepen op elk niveau. 

  Ik vind het heerlijk om mijn enthousiaste en passie op de loper over te brengen. Ik kijk er dus naar uit om jou snel te ontmoeten!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • HARDLOPEN: Loopt van jongs af aan. Begon op zijn zevende en loopt sindsdien meer of minder veel hard. “Als ’t allemaal lekker gaat, is hardlopen een heerlijke sport, en ook de eenvoudigste. Het is de beste manier om fit te worden en te blijven, zowel fysiek als mentaal. Bovendien verken je heel effectief je omgeving: een bijkomend voordeel! TRAINERSCHAP: “Het is leuk om beginnende en gevorderde lopers de mooie kanten van het hardlopen te laten ondervinden. Dus op een manier, waardoor lichaam en geest langzaam en verstandig getraind raken in het hardlopen”. PERSONALIA: David Knappstein (Linkedin: Profiel David Knapstein) Geboren in 1971 in Rotterdam en Actief loper sinds 1978; Hardlooptrainer in Amsterdam sinds 2003; Gecertificeerd KNAU-trainer van hardloopgroepen: Traint zelf bij Bram Wassenaar; Heeft al veel beginnende lopers aan het lopen gekregen en gehouden en veel marathonlopers in spé de marathon laten lopen

  Rooster

 • Hoi! Mijn naam is Deborah. Ik kan niet zonder hardlopen! Het geeft me energie en nieuwe ideeën. Ik doe als sinds m’n twintiger jaren aan atletiek, eerst vooral middellange afstand op de baan en met de jaren steeds meer langere afstanden op de weg.

  Met het geven van trainingen bij Hardlopen Amsterdam kan ik iets wat ik zelf enorm leuk vind, delen en leren aan anderen. In mijn trainingen besteed ik graag aandacht aan de techniek van het hardlopen en aan het opbouwen naar een langere afstand. Maar met stip op één staat plezier hebben in het lopen!

  Tot snel bij mijn training!

  Rooster

 • Hi, ik ben Deborah Freudenthal. 

  (Personal) Trainen en coachen is voor mij het leukste dat er is. Bij hardlopen Amsterdam maar ook daar buiten vind ik het leuk om iemand mee te nemen in zijn of haar zoektocht naar beter worden. Zelf doe ik naast hardlopen, fietsen en wandelen ook aan krachttraining. Een sterk lijf om alles te kunnen doen wat ik leuk vind. Tot nu toe op het lijstje een marathon, een aantal halve, de Vierdaagse ruim 20 keer en zin in nog veel meer. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Tekst volgt

  Rooster

 • In 2016 begon ik met hardlopen nadat ik flink was afgevallen. De eerste run kan ik mij nog heel goed herinneren. Het was iets meer dan 2 km en ik deed er bijna 20 minuten over. Ik wilde mezelf verbeteren en sloot me in 2017 aan bij HardlopenRotterdam. M’n prestaties verbeterden en ik deed mee aan meer wedstrijden. Mijn eerste halve marathon wilde ik onder de 2 uur lopen. Dat is gelukt: exacte tijd was 1:59:59. De volgende uitdaging was de Rotterdam Marathon op 7 april 2019. Ik voelde me fit. Helaas maakte ik de grootste fout door te snel te starten, waardoor ik vrij snel krampen kreeg. Trots dat ik hem heb uitgelopen, minder trots op de tijd. Ik had mezelf in september weer ingeschreven voor de Marathon 2020. Helaas moet die moet nog gelopen worden.

  Bij de Atletiek Unie heb ik de training Assistent-trainer gedaan en werd assistent-trainer bij de Gevorderden. Zo nu en dan nam ik trainingen waar van m’n collega’s, maar uiteindelijk kreeg ik mijn eigen groep. De trainingen die ik wil geven moeten motiverend zijn om jezelf constant te willen verbeteren. Maar ook vooral ontspannend. De sociale interactie is erg belangrijk. Ik hoop jou ook te motiveren jezelf elke keer weer uit te dagen om verder te gaan. Op naar mooie en leuke trainingen!

  Rooster

 • Mijn naam is Ephrem en ik ben 26 jaar oud. Vanaf jongs af aan ben ik al gek op sporten en heb met diverse sporten kennis gemaakt, van voetbal tot tennis. Echter heb ik de keuze gemaakt om voor atletiek te gaan, want dat is waar mijn hart ligt. Doordat ik als mini pupil al ronddartelde op de baan van AC Tion 48 heb ik alle onderdelen mogen beoefenen die de atletiek sport te bieden heeft. Als kind deed ik graag mee aan wedstrijden en keek telkens weer uit naar het NK. Op latere leeftijd ben ik mij gaan specialiseren in het lopen. Lopen geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid, je kan de sport overal beoefenen, ongeacht waar je dan ook maar bent.

  Ik heb vanaf mijn 15e atletiek training gegeven aan Junioren. Door mijn studie Sport, Management & Ondernemen ben ik mij gaan verdiepen in de trainingsleer met de specifieke focus op lopen. Voor mij is de variatie en het plezier die er kan ontstaan door een rondje hardlopen, het mooiste van een training. Idealiter draag ik mijn kennis van de loopsport over aan andere mensen, ter ondersteuning van een actieve levensstijl. Ik kijk er naar uit om samen de uitdaging aan te gaan!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Erik loopt alweer 25 jaar hard en zijn interesse en passie voor hardlopen zijn in de loop der jaren alleen maar groter geworden. Daarom heeft hij dan ook recentelijk van zijn passie zijn beroep gemaakt. Naast werken bij Runnersworld Amersfoort verzorgt Erik sporttrainingen op allerlei gebied. De praktische en theoretische kennis die hij opdeed bij de opleidingen Looptrainer 3, personal trainer, conditie & hersteltrainer, bootcamptrainer, wandelcoach kan hij goed inzetten bij advies op elk niveau.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben een fanatieke en enthousiaste hardloper, die ook wekelijks squasht, veel wandelt en
  regelmatig de racefiets pakt. Ik loop regelmatig wedstrijden en probeer dan wel mijn PR te verbeteren.
  De 5 km, 10 km en de halve marathon zijn wel mijn favoriete afstanden. De eerste en voorlopig
  laatste marathon (De Ronde Venen) liep ik een week voor mijn 50ste verjaardag. De marathon van
  Rotterdam zou ik graag nog een keer willen lopen. Het mooie van hardlopen is dat je het in principe
  overal kunt doen, je schoenen aan en gaan!


  Na ruim een jaar thuis te hebben gewerkt, wilde ik iets anders en ben toen de opleiding tot
  hardlooptrainer gaan volgen. Het was een hele leerzame en intensieve opleiding. In oktober 2021
  heb ik mijn diploma behaald en heb ik contact opgenomen met HardlopenUtrecht.


  Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan als hardlooptrainer! Mijn opgedane kennis en vele jaren
  ervaring delen met de hardlopers in de groep. Met plezier, juiste techniek en vrij van blessures
  samen je hardloopdoelen stellen en bereiken.

  Rooster

 • Mijn naam is Erik van Eijkelenburg en sporten is al heel lang mijn grote passie. Duiken, zwemmen, fietsen, maar vooral hardlopen, als ik maar kan bewegen ben ik al blij. Wat is er mooier dan je loopschoenen aantrekken en lekker een stuk in het bos te gaan lopen, daar wordt ik echt gelukkig van. Deze passie wil ik graag ook op de lopers overbrengen en zeg maar welke wedstrijd je wilt lopen, ik loop met je mee en we gaan jouw doel halen. Met een groep lopers naar een doel toewerken maar vooral veel plezier hebben tijdens de trainingen staat op nr 1.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Tekst volgt

  Rooster

 • Mijn naam is Franc Tomasouw, 48 jaar oud en afkomstig uit Den Helder. Ik loop al heel wat jaren, dit mede door mijn werk bij defensie maar sinds 2014 ben ik serieus met hardlopen begonnen en heb me aangemeld bij een club. Ik heb meerdere marathons en halve marathons gelopen en wil in 2021 (het jaar dat ik 50 wordt) nogmaals een marathon doen, het liefst in het buitenland. Van 2016 t/m 2019 heb ik 3 jaar met mijn gezin op Aruba gewoond en daar ben ik erachter gekomen dat ik graag hardlooptrainer wilde worden. Hardlopen is voor mij ontspanning en plezier, dit wil ik graag overdragen aan de lopers in de aankomende groep. Mijn motto tijdens de training is: “blijven lachen want lopen is leuk”.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Naast het geven van looptraining zit ik ook nog in de schoolbanken voor mijn premaster Bewegingswetenschappen. Ik ben gek op hardlopen en sporten en ben hier nooit over uitgeleerd. Toen ik begon met hardlopen genoot ik enorm van de progressie; ik werd steeds sneller en liep verdere afstanden. Wedstrijden in het buitenland, m’n eerste marathon, niets was mij te gek. Ik wilde steeds meer weten over hardlopen, ieder boek lezen, alle films zien en iedere wedstrijd meelopen. Helaas ging dit gepaard met de nodige blessures en moest hierdoor vaak, tegen mijn zin in- lange tijden rust nemen. Deze periodes en m’n opleiding tot hardlooptrainer zijn voor mij erg leerzaam geweest en ik ben het hardlopen nog meer gaan waarderen. Je hoeft niet de snelste te zijn of de verste afstand te lopen om te kunnen genieten. Iedereen op zijn manier en eigen tempo. Tijdens mijn trainingen wil ik iedereen die runnershigh laten ervaren en telkens weer iets meer eruit halen dan vorige keer. De voldoening die je haalt uit het werken naar je doelen en dat extra sprintje eruit persen terwijl je niet meer kunt; super waardevol!!!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Beste atleten, ik ben Ger Verweg. Al zeker 35 jaar ben ik hardloper bij Hellas in Utrecht. Eerst op de baan en al enige tijd een liefhebber van trails door de bossen. Ook alweer enige tijd geef ik looptrainingen voor alle niveaus en leeftijden. Plezier in het lopen en progressie vind ik beiden belangrijk. Hardlopen en ook fietsen kan je bijna overal doen het is individueel maar ook een groepsgebeuren. Wellicht dat ik daarom nog steeds hardloop.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • In mijn jeugd tijdens de voetbaltraining vond ik het warmlopen vaak al een leuk onderdeel. Dit in tegenstelling tot de meeste teamgenoten. Waarschijnlijk zat het hardlopen dus al in mijn genen.

  Sinds ca. 1985 ben ik aan het hardlopen. Eerst onregelmatig. De eerste paar jaren twee maanden trainen voor de halve marathon van Amsterdam, die toen nog in mei was, en daarna weer stoppen met hardlopen.

  Van 1989 tot 2011 heb ik met veel plezier getraind bij een hardloopclub. Door de regelmaat en door gevarieerd te trainen merkte ik dat de techniek, uithoudingsvermogen, kracht en de snelheid verbeterden.

  Plezier in het hardlopen is de basis om het vol te houden. Dat is dan ook één van mijn belangrijkste motivaties om te rennen. Ook kan je je gedachten even lekker resetten, energie opdoen en sociale contacten leggen.

  Sinds oktober 2014 ben ik hardlooptrainer. Hierin probeer ik mijn ervaring te gebruiken om mensen een goede training te geven. Gericht op techniek, kracht en blessurepreventie.

  Rooster

 • Ik ben opgegroeid met sport. Ik ben er van overtuigd dat dit mij sportief, positief en sociaal heeft gevormd. Sport is dus goed voor de geest, het lichaam maar ook voor het sociaal aspect.

  Hardlopen binnen een groep brengen al deze ingrediënten samen. Ik geniet van elk stapje vooruitgang die mijn lopers boeken. Plezier in de training staat bij mij hoog in het vaandel.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Informatie volgt snel!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik heb als jonge sporter een hoop verschillende dingen geprobeerd, ik heb gevoetbald, getennist, ik heb zelfs een aantal vechtsporten beoefent. Geen van deze sporten spraken mij echt aan, maar omdat ik altijd een talent had voor het hardlopen ben ik op mijn twaalfde bij een atletiekvereniging bij mij in de buurt begonnen. Daar begon mijn sportcarrière pas echt en bij diezelfde vereniging ben ik later training gaan geven aan de pupillen. 

  Na een vervelende blessure ben ik als loper iets minder gefocust op het trainen, al hoop ik ooit nog een keer op het NK te lopen. Hoewel ik nog steeds erg veel op de baan sta geniet ik het meest van lange duurlopen in de natuur.

  Nu focus ik me vooral op training geven, zowel het opleiden van jonge pupillen en het helpen van volwassenen met het bereiken van hun loopdoelen wordt ik erg enthousiast van. Of dat nou voor het eerst 40 minuten aaneen lopen is, of een snelle eindtijd behalen op de langere afstanden.

  De focus binnen mijn trainingen ligt op plezier (terug)vinden in het lopen en op een verantwoorde manier beter leren lopen. Binnen mijn training zijn loopscholing en krachttraining dus belangrijke onderdelen, deze helpen namelijk met het voorkomen van blessures. Bovendien zal je merken dat je sneller wordt als je sterker bent.

   

  Rooster

 • Als kind was ik altijd al erg geïnteresseerd in sport. Ik heb verschillende sporten beoefend zoals voetbal, zaalvoetbal, basketbal, judo, zwemmen, badminton en natuurlijk hardlopen. Op 8 jarige leeftijd liep ik mijn eerste 5 kilometer wedstrijd. Al snel bleek dat ik het hardlopen in de benen had en heb mezelf kunnen ontwikkelen tot hardloper op verschillende afstanden. Nadat ik bij de Atletiekacademie mijn trainerslicenties ‘Looptrainer 2’ en ‘Looptrainer 3’ heb behaald, heb ik in de zomer van 2010 de stoute schoenen aangetrokken en ben mijn eigen coachingsbedrijf begonnen. Naast de trainingen die ik geef in het olympisch stadion Amsterdam bij A.V. Phanos, heb ik sindsdien al vele hardlopers mogen begeleiden, van beginnend- tot wedstrijdloper.

  Rooster

 • Hoi! Mijn naam is Hanad en in het dagelijks leven werk ik als maatschappelijk werker en in de avonden ben ik vrijwel altijd te vinden op de atletiek baan. 
  Al sinds mijn jeugd hou ik mezelf al bezig met hardlopen. Het is een sport die ik met veel passie beoefen. Ik ben zelf woonachtig in Utrecht en train bij de atletiekvereniging Phoenix, waar ik mezelf toegelegd heb op de 800m en 1500m. En ja ook als 800m loper moet je veel kilometers maken, een goede duurbasis is belangrijk.

  Eigenlijk vind ik het nog mooier om mijn passie te delen met anderen en hen wegwijs te maken in de sport. Ik kijk er naar uit om jullie te trainen!

  Rooster

 • In mijn jeugd ben ik al begonnen met hardlopen, naast andere sporten. En tot de dag van vandaag vind ik het leuk. Ruim 15 jaar geleden heb ik de opleiding Looptrainer gedaan bij de Atletiekunie en sindsdien geef ik met heel veel plezier trainingen: van beginners tot marathon lopers. Belangrijk vind ik dat ‘mijn’ lopers plezier hebben en zichzelf uitdagen. En daar help ik ze graag bij.

  Rooster

 • Mijn naam is Hans Stotijn. Ik woon zo’n twintig jaar in Leidsche Rijn en heb zodoende de Utrechtse polder zien transformeren tot een prachtig stadspark met een grote diversiteit aan woonwijken eromheen. Grote kans dat je mij in de weekend treft op het lint van het Maximapark met hardloopschoenen aan. Ik vind het heerlijk om te hardlopen in mijn vrije tijd. Het hardlopen geeft mij zowel fysieke als mentale voldoening, vrijheid en ontspanning. Hardlopen zie ik als een positief gevecht tegen jezelf; er is niets te verliezen, alleen te winnen. Hardlopen doe ik sinds mijn jeugd en ik loop gelukkig nog steeds blessurevrij. Ik ben ervan overtuigd dat je tot hoge leeftijd kunt hardlopen door bewust en zorgvuldig met je looptechniek en lichaam om te gaan. Tijdens trainingen probeer ik daarom te letten op de persoonlijke ontwikkeling van looptechniek en conditie. Hopelijk vind je op die manier inspiratie en motivatie om – net als ik – duurzaam met plezier en voldoening te blijven hardlopen.

  Rooster

 • Ik ben Harjan en woon al meer dan 25 jaar in Utrecht met Cindy en onze dochter Mare. Beweging, in het bijzonder hardlopen, heeft mij veel gebracht in het leven en dat gun ik iedereen. Ik wil daarom mensen in beweging krijgen èn houden. Ik houd van rust en de natuur, maar krijg ook energie van de stad. In mijn trainingen breng ik dat samen. Ik loop daarom graag in stadsparken van (grotere) steden, waar ook ter wereld. Mijn “thuishaven” is het Beatrixpark (en omgeving) in Utrecht. Je vindt hier water in overvloed, vogels en vissen, monumentale bomen, onverharde paden, forten van de Hollandse Waterlinie én.. een echt natuurbos! Maar ook veel (kunstzinnige) graffiti, een skatepark, de loopbrug over de A12 en een stuk van het drukst bereden spoor van Europa. De “urban jungle” in optima forma dus. Een sfeer die je ook in de andere Utrechtse parken terugvindt en waar ik mij thuis voel.

  Naast gediplomeerd Looptrainer ben ik gecertificeerd Runningtherapeut. Hardlopen wordt hierbij ingezet als onderdeel van de behandeling van mensen met (psychische) problemen zoals burn-out, depressie en obesitas. Ook ben ik Mindful Run instructeur en Beweegcoach. Als ik jouw looptrainer mag zijn, gaan we samen hardlopen, maar niet zomaar. We doen het in jouw tempo en ik besteed naast looptechniek ook veel aandacht aan een juiste ademhaling. Af en toe maken we zelfs een uitstapje naar mindfulness. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij je beter voelt en je verder ontwikkelt en progressie boekt als hardloper. Dus twijfel niet, en meld je aan.

  Rooster

 • Ik geloof in ‘stappen zetten, zelf doen’. Jij bent gemotiveerd om je doel te behalen Ik kan je helpen bij het zetten van de stappen. En doe dat heel graag! Ik ben Harry Weijers (1969). Woon en leef met mijn gezin al vele jaren in Hoofddorp. En loop al sinds mijn jeugd. Mijn sport was badminton, en als anderen meer talent hebben moet je hard rennen. Dus: investeren in extra looptraining. Sindsdien ben ik altijd blijven lopen. Sinds een jaar of 20 als hoofdbezigheid. Van 5k tot marathon. Op weg, de cross en trail. De afwisseling houdt het verfrissend. In mijn lange ‘loop-baan’ ben ik in vele valkuilen gestapt en weet ze steeds beter te omzeilen. Al jaren loop en train ik bij atletiekvereniging Haarlemmermeer. Ik geef ruim 10 jaar hardlooptraining. Zowel aan beginners als gevorderden. Zowel ‘lopers’ als spelsporters. Sinds 2015 gecertificeerd looptrainer (‘LT3’). Ik ben erop gericht je technisch beter te leren lopen en de techniek te ‘voelen’. Lopen heeft altijd een doel. Laten we samen jouw doel realiseren.

  Rooster

 • Ik ben Helge Giezeman, 20 jaar en studerende, naast mijn studie Global sustainability science hou ik mij vooral bezig met sporten. Als geboren en getogen Utrechter durf ik te stellen dat er maar weinig straatjes en plekjes zijn binnen Utrecht die ik niet ken. Van jongs af aan ben ik bezig geweest de stad te verkennen, soms op de fiets, soms op skeelers maar ook vaak op de hardloopschoenen. Vanaf mijn 5e heb ik mee gedaan met de wijkloop van lunetten ( de bol loop). Sindsdien ben ik verliefd op sporten. Via voetbal, tennis, wielrennen en 8 jaar atletiek ben ik nu weer bij het voetbal beland. Naast wekelijks voetballen loop ik veel hard door de wijken van Utrecht. Voor mij geeft hardlopen een vrij gevoel, het idee dat je schoenen aan kan trekken wanneer je wil en gewoon gaan staat me erg aan. Je bent nergens aan gebonden, niet aan een route, niet aan het weer en niet aan een tijd. Je kop lekker leegstampen terwijl je de straatjes van Utrecht verkent is toch wat iedereen wil? Mijn trainer carrière ben ik drie jaar geleden gestart bij de atletiek club, naast atletiek trainingen geef ik nu ook bootcamp trainingen aan hockeyers en train ik mijn voetbal team 2x per week. Het motiveren van mensen en ze dan echt vooruit ziet gaan geeft me een kick. Ik geloof dat iedereen een sporter is van binnen, je hoeft het alleen maar te ontdekken welke sport degene is voor jou. In mijn groep is er ruimte voor iedereen, ik geef graag trainingen waarbij iedereen zelf kan inschatten wanneer men rust moet hebben. Hierdoor voorkom je blessures die zouden ontstaan door het net iets te hard willen lopen. Daarnaast hou ik er van af en toe een grapje te maken, hardlopen is plezier hebben dat staat voor mij op 1.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Tekst volgt

  Rooster

 • Trainer Herman Evers, 

  Ik heb een recreatie-sport opleiding gedaan en 25 jaar schermsport beoefend waarvan 15 als trainer. Sinds 2007 ben ik met hardlopen bezig (oa bij Hylas Alkmaar en als begeleider jongeren met rugzakje bij Trias Heiloo).
  Randactiviteiten: longbow schieten, squash, middeleeuwsekrijgskust, en 6 jaar aikido. En vanaf 2019 verbonden aan Hardlopen Alkmaar 

  Kortom veel leuke dingen om in de training te verwerken

  Rooster

 • Sinds ik ben begonnen met atletiek zou ik me geen leven kunnen voorstellen zonder hardlopen. Ik train zelf om zo snel mogelijk te worden op de 1500m op de baan. Ik ben lid van Phanos, de club in het Olympisch stadion en doe veel wedstrijden op de baan.  

  Training geven spreekt me zo aan omdat ik het ontzettend leuk vind om mijn allergrootste hobby te delen met anderen. Zo hoop ik mijn enthousiasme over te brengen aan mijn lopers. Ik vind het belangrijk om een goede sfeer te creeeren en dat iedereen met plezier kan trainen voor zijn of haar eigen doelen.

  Naast atletiek zijn mijn hobbys: reizen, zwemmen, boksen, lezen, schrijven, muziek maken en vanalles met vrienden familie en mijn hond!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Een aantal jaren terug ben ik gestart met hardlopen. Ik merkte hoe snel ik hiermee mijn conditie kon verbeteren en hoe competitief ik hierin werd. Hiernaast vond ik het ook heerlijk om mijn hoofd leeg te maken. Ik kreeg er zoveel plezier in dat ik in dat jaar ook de dam-tot-dam heb gelopen, wat voor mij een enorme prestatie was en een fantastische ervaring! Hierdoor kreeg ik nog meer motivatie. Graag wilde ik iets meer doen met hardlopen. Ik ben fysiotherapeut van beroep en heb hierdoor al kennis over de fysiologie en anatomie van het lichaam. Met deze kennis kan ik lopers goed begeleiden in het voorkomen en verhelpen van blessures. Tijdens een interne opleiding van David heb ik mij verder verdiept in de technieken van het hardlopen en welke oefeningen effectief zijn om je hardlooptechnieken nog verder te verbeteren. Vanaf September 2014 ben ik werkzaam als trainster bij Hardlopen Amsterdam in het Vondelpark met Rustig Aan beginnerscursussen. Hierbij wil ik graag het enthousiasme die ik heb ervaren in de groepen, ook overbrengen naar de hardlopers. Want iedereen kan hardlopen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi, ik ben Inga. In Litouwen ben ik op mijn 13e begonnen met Atletiek. Nu train ik nog altijd 6 – 8 keer per week voor mijn favoriete afstanden (400m, 800m, 1000, 1500 m en 5km). Hardlopen is inmiddels mijn leven: het is mijn hobby, mijn werk en mijn verslaving :). Mijn beste wedstrijd was de 1500m, waarop in Litouwen de nationale kampioenschappen heb gewonnen.

  In 2006 ben ik op de universiteit geslaagd met een specialisatie voor sportdocent. In 2012 ben ik in Nederland gekomen en gaan trainen bij atletiekclub Olympus ’70. In het voorjaar van 2019 ben ik bij HardlopenRotterdam gestart met het geven van trainingen in het Vroesenpark. Ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme voor het hardlopen te kunnen delen met jullie en probeer er voor iedereen een leuke en passende training van te maken. Tot ziens!

  Rooster

 • Mijn naam is Ivo Spits. Ik ben student en een fanatiek sporter. Ik beoefen al vanaf kleins af aan atletiek, een sport waar hardlopen een rode draad is in de sport. Ik deed vooral de korte sprint. Daarnaast gaf ik 5 jaar training aan de jeugd, het leukste wat ik tijdens de trainingen en de wedstrijden meemaakte, is dat ik progressie zag en dat gaf mij zo’n goed gevoel. Ik vind het mooi dat je door doorzetten, motivatie en wat tips van een trainer jezelf kunt verbeteren en trots op jezelf kan zijn. En dat je natuurlijk door wilt gaan om stappen te maken, ook al zijn het kleine stappen, het is voor“uitgang en dat is altijd goed.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Serieus hardlopen begon voor mij 15 jaar geleden met een beginnerscursus bij de plaatselijke atletiekvereniging. Dat was zo motiverend dat ik verder ging bij een van de loopgroepen en daar train ik nog steeds met veel plezier! Een paar jaar geleden heb ik de cursus assistent trainer gevolgd en inmiddels heb ik de licentie Looptrainer 3 van de Atletiekunie gehaald. Naast het hardlopen doe ik veel aan yoga en heb ik ook een yoga-opleiding gevolgd. Hardlopen en yoga vullen elkaar prima aan. Wees dan ook niet verbaasd als je in de warming-up de zonnegroet tegenkomt! Iedereen wil met plezier en vooral blessurevrij lopen. Daarom geef ik veel aandacht aan een goede en ontspannen loophouding. Ik hoop je in mijn trainingen te zien!

  Rooster

 • Mijn naam is Jan Pieter en ik ben begonnen als een echte niet sporter met hardlopen om te werken aan mijn algehele conditie en mijn overgewicht. De eerste meters die ik liep waren voor mij niet plezierig en het uitkijken naar een lekker rondje hardlopen was nog ver te zoeken. Maar door regelmatig 2 a 3 keer per week een rondje te lopen kwam het genieten tijdens het hardlopen vanzelf. Het plezier in hardlopen is mede gekomen door het enthousiasme van de trainer. Ook alweer enige tijd geef ik looptrainingen voor alle niveaus en leeftijden. Plezier in het lopen vind ik erg belangrijk. Maar het plezier in het hardlopen overbrengen aan nieuwe hardlopers is nog steeds het leukst. En dat probeer ik ook over te brengen bij de nieuwe lopers

  Rooster

 • Hallo, mijn naam is Janine Verhaar ik ben 20 jaar. Naast hardloop training, bootcamps en funtionele training geven ben ik zelf atleet. Ik doe de 60, 100 en 200 meter sprint. Ik geloof erin dat hardlopem zowel mentaal als fysiek trainen is. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in mijn training, genoeg wordt uitgedaagd en er elke week wat nieuws uithaalt. Hopelijk tot snel!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Op mijn 28ste ben ik begonnen met hardlopen. Samen met mijn buurvrouw zijn we een blokjesschema gaan volgen. Ik, die hardlopen altijd als iets onmogelijks had gezien, bleek het opeens te kunnen volhouden. En wat vond ik het heerlijk om te doen! Omdat ik een enorm gezelschapsmens ben, sloot ik mij aan bij een club en werd hardlopen een belangrijk deel van mijn leven. Ook werden de afstanden steeds verder. Met als hoogtepunt in 2013 de Marathon van New York en daarna nog in 2014 de Marathon rond Sneek en in 2015 de Marathon van Berlijn. In de weekenden ben ik vaak aan het trailrunnen. Heerlijk de vrije natuur in en lange afstanden maken met een aantal loopmaatjes. Sinds oktober 2019 ben ik gediplomeerd trainer, een nieuwe uitdaging. Naast mijn baan als inkoopadviseur geef ik op meerdere avonden hardlooptraining. Ook hier geniet ik met volle teugen van. Ik vind niets leukers om mijn sport te delen met anderen en lopers te begeleiden om technisch beter te gaan lopen. Plezier staat daarbij voorop tijdens de trainingen. Plezier in het hardlopen en plezier met elkaar.

  Rooster

 • Mijn nickname is Loopgek en die dekt de lading wel voldoende. Sinds 1985 loop ik hard en sinds 1988 geef ik looptrainingen. Ik ben opgeleid als bewegingsagoog maar mijn hardloop passie is uiteindelijk ook mijn werk geworden. Eerst als runningtherapeut/burnoutcoach en daarna was ik tot 2021 eigenaar van Runnersworld Amersfoort. Nu werk ik als ZZP-er voor het meest innovatieve runningmerk op de markt en als invaller bij enkele hardloopwinkels. En ik heb nu weer meer tijd om lekker looptraining te geven!  
   

  Ik heb zeer fanatieke lopers getraind maar stiekem vind ik beginnersgroepen het leukst.  Onder het motto "doe maximaal zoveel als minimaal nodig is" ben ik er van overtuigd dat veel lopers te hard en teveel willen trainen; Overdaad schaadt! Ondanks dat ik ook bootcamp trainer ben ik zeker niet de drill-instructor die zijn sporters over de grens jaagt. Ik geloof ook in de kracht van herhaling; liever regelmatig een korte training dan af en toe een lange. Mede om die reden loop ik zelf elke dag een stukje. Sinds januari 2015 heb ik daarbijnog geen dag overgeslagen.

  Rooster

 • Ontdek hoe plezierig, eenvoudig en krachtig hardlopen is! Ik ben Jeanny Wetzeler, woon in Utrecht en ben eigenaar van het Centrum voor Coaching en Runningtherapie. Mijn liefde voor het hardlopen vormt een belangrijk onderdeel van mijn werk. Hardlopen bevordert je vitaliteit, fysieke en psychische kracht, je geestelijke moed en veerkracht. Door het lopen versterk je niet alleen je hart- en vaatstelsel en daarmee je gezondheid, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust. Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen bijvoorbeeld door een rustige duurloop de mens goed doet. Het brengt een aantal processen in ons lichaam op gang die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. Hardlopen is super leuk en helemaal niet moeilijk! Voor beginners gaat het stapsgewijs en voordat je het weet loop je 5 km achter elkaar. Of je nou een rustige loper bent of er graag een tandje bovenop gooit: plezier (geest) in het hardlopen staat bij mij voorop en uiteraard verantwoord (lichaam). Leuk je te ontmoeten.

  Rooster

 • Toen mijn eerste zoon in 2017 werd geboren besefte ik dat elke lichamelijke inspanning teveel was. Ik ben ruim twintig jaar actief geweest in de muziekindustrie en alcohol en vooral veel roken zorgde ervoor dat mijn conditie heel erg slecht was. 

  Met een run app ging ik voor het eerst op pad en dat smaakte snel naar meer. Binnen 8 weken liep ik mijn eerste 5k. Daarna volgde 10k, de halve en vervolgens de hele marathon in Parijs. Datzelfde jaar liep ik ook nog de Marathon van Amsterdam. Ik hou echt van lopen!

  Niet alleen fysiek voel ik me beter maar ook mentaal. Je kan wel zeggen dat dit de beste verslaving is die je kan hebben. Het heeft mijn leven zo ingrijpend verandert en nu dat deel ik graag met anderen. Daarom ben ik een trainerscursus gaan volgen.  In eerste instantie om mijn studenten bij de Herman Brood Academie, waar ik werk als docent en coach, te helpen meer balans in hun leven krijgen. En nu dus ook bij Hardlopen Amsterdam!

  Rooster

 • Ik kom uit een sportief gezin en het sporten is mij zeg maar met de paplepel ingegeven. Voetballen, schaatsen, hardlopen, wielrennen, volleyballen, fitness, judoën, zwemmen, surfen, skiën, darten…. Niet vreemd dat je die sportervaring op een bepaald moment wil delen en overbrengen. Na een aantal jaren schaatstrainingen te hebben gegeven ben ik sinds 25 jaar lange afstand trainer bij Atletiek Vereniging Startbaan in Amstelveen. Daar ken ik David ook van. Ook ben ik Fitness-, spinningtrainer en runningtherapeut. In de loop der jaren heb ik training gegeven aan allerlei groepen en personen, van echte beginners tot ervaren sporters, van bedrijven tot langdurig werklozen, van mensen met een verslavingsprobleem tot topsporters (die dat probleem soms ook hebben) en van allochtone vrouwen tot mensen met mentale problemen. “Mensen trainen vind ik een dankbare bezigheid. Het is goed om te zien dat je hen verder kunt brengen en dat ze zich beter gaan voelen ongeacht hun situatie. Mijn grote sportervaring geeft mij daarbij de mogelijkheid om over de “sportgrenzen” heen te kijken. Daarbij is plezier heel belangrijk naast deskundigheid en begeleiding” Momenteel fiets, schaats en loop ik zelf nog graag. In 2015 liep ik mijn 50e marathon.

  Rooster

 • Info volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi, ik ben Jim.

  In 2017 serieus begonnen met hardlopen en nog steeds in de race! Na in mijn jonge jaren te hebben meegedaan aan wat Haarlemse loopjes schreef ik mij in 2017, als ‘challenge’, in voor de halve van Leiden. Na de eerste weken van training mentaal nog veel in mijn hoofd te zitten, voelde het hardlopen steeds meer als een ontspanning en begon ik er echt plezier aan te beleven.

  Nu heel wat loopjes en een Roparun verder is hardlopen totale ontspanning en geluk! Lekker actief in de buitenlucht met de Kennemerduinen en Middenduin als achtertuin vlakbij! Mijn plezier in het hardlopen wil ik graag overdragen aan de groep. Groepsdynamiek is hierin heel belangrijk. Dit gaat gepaard met lol, ontspanning en je fysiek aan elkaar optrekken. Daarbij ondersteun ik lopers graag bij het realiseren van hun persoonlijke doelen.

  Hopelijk zien we elkaar snel in het park!

  Rooster

 • Hoi! Ik ben moeder van 3 kinderen, wonende in Rotterdam en aangestoken door het hardloopvirus. Op 34e jarige leeftijd na de bevalling van mijn 3e kind ben ik een keer met een vriendin meegegaan naar een Atletiekvereniging, om af te vallen, conditie op te bouwen en ook in groepsverband te trainen dat gaf mij meer steun om toch te gaan trainen. Super enthousiast kwam ik terug en ben ik in loop der jarenverder op gaan bouwen tot marathons en trailrunning. 

  Door een tekort aan trainers, ben ik les gaan geven en opleidingen gaan volgen, trainers-,sportmasseursopleiding, Personal training en voeding, het totaal pakketje. 

  De motivatie om les te blijven geven is dat ik hardlopers vorderingen zie maken, doelen zie bereiken wat ze zelf helemaal niet hadden verwacht. Daar word ik enthousiast van.

  Ik hoop door mijn enthousiasme jullie ook aan te steken met het hardloopvirus.

  Tot gauw !

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Joke Hoed in Amsterdam

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Joop Engelen. Het hardlopen is bij mij begonnen in 1990 met een weddenschap om de halve van Egmond te lopen. Net gestopt met roken en met een slechte voorbereiding is dat wel gelukt, maar ik dacht: de volgende keer moet het anders. Daarna ben ik lid geworden van Hylas in Alkmaar en al snel werd ik looptrainer, wat ik tot de dag van vandaag nog steeds doe. Twee maal per jaar de cursus Start to Run van de KNAU heb ik 15 jaar met veel plezier gedaan. Zelf loop ik natuurlijk ook graag. Tegenwoordig helaas minder dan voorheen. Maar toch ongeveer 60 marathons gelopen, vele halve en kortere afstanden en een aantal keren de Jungfrau-marathon. Nu beleef ik veel plezier aan trail-lopen. Mijn doel is mensen kennis te laten maken, maar ze vooral door te laten gaan met hardlopen.

  Rooster

 • info volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben Jorijn de Mare, 27 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Zelf was ik jarenlang fanatiek baanatleet op de 1500m en ben ik meervoudig Nederlands junioren kampioen. Helaas heeft mijn hardloop carrière ook veel blessureleed gekend en daardoor heb ik nu mijn focus verlegd naar het trainerschap.
   

  Mijn doel om elke hardloper, beginnend of gevorderd het loopplezier te laten ervaren en houden. Dit doe ik door afwisselende en uitdagende trainingen te verzorgen maar wel met een vaste structuur en ruimte voor persoonlijke aandacht.

  Hopelijk tot snel bij een training!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hardlopen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Hardlopen is voor mij een ultieme vorm van vrijheid. Het geeft mij voldoening, het is inspannend en ontspannend tegelijk. Het geeft mij energie en een lekker gevoel. Voor mij is hardlopen absoluut een liefhebberij. Ik doe het graag, lees graag boeken en artikelen over hardlopen. Mijn passie voor hardlopen komt voort uit heerlijk buiten zijn. Na jaren alleen gelopen te hebben loop ik nu meestal met een groep. Ik loopt het hele jaar door 2 tot 3 keer per week. Als ik een keertje niet kan trainen dan gaat het kriebelen. Toen ik begon met hardlopen had ik echt nooit verwacht dat ik hardlopen leuk zou vinden. Ik had ook niet verwacht dat het zo’n gezellige sport is. Natuurlijk moet je wel wat conditie hebben… maar als je die conditie hebt, dan kun je best gezellig kletsen tijdens het hardlopen. Ik heb echt hele leuke mensen ontmoet tijdens het hardlopen.

  Rooster

 • Hallo, ik ben José van Dam, geboren en getogen in Utrecht, fanatiek en enthousiast hardlooptrainer. Al vele jaren geef ik training, daarom heb ik veel ervaring en zijn mijn trainingen altijd gevarieerd en daardoor motiverend. Het niveau van de deelnemers is mijn uitgangspunt voor de trainingen. Belangrijk vind ik dat hardlopers tevreden na afloop van de training naar huis gaan. Voor vragen over hardlopen sta ik altijd open.

  Tevens ben ik vele jaren jeugdtrainer geweest en momenteel atletiektrainer bij U-Track bij de lange en middellange afstand. In het verleden heb ik marathons (3.33), halve M. en andere afstanden gelopen. Nu vind ik het heel leuk om al mijn ervaring door te geven aan mensen en die enthousiast te maken.

  Dus wat let je....!! Meld je aan en kom dinsdag naar het Wilhelminapark om 20:00
  See you!

  Rooster

 • Ik heb bijna altijd wel aan sport gedaan, na het behalen van mijn zwemdiploma’s ging ik wedstrijd zwemmen en middel lange afstanden zwemmen in buitenwater en ook waterpoloën. Later ben ik gaan badmintonnen en nu loop ik hard. Het leuke aan hardlopen is dat je het overal en altijd kan doen en je bent lekker buiten.

  Zoals zo velen begon ik ooit zelf met hardlopen, rondje om de plas bij Toolenburg. Om verder te komen heb ik me indertijd aangesloten bij Hardlopen Amsterdam. 

  Na diverse jaren meegetraind te hebben en zelfs halve marathons voltooid te hebben heb ik de stap gemaakt om zelf trainingen te gaan geven bij Hardlopen Amsterdam, dit doe ik naast mijn baan als contractmanager. Mijn grootste hardloop prestatie is het voltooien van de Disney Run in Parijs, echt een belevenis. 

  Het leuke van training geven is als iedereen na de training weer voldaan naar huis gaat.


   

  Rooster

 • Inmiddels kan ik mijzelf al ongeveer 10 jaar een fanatieke hardloopster noemen, uiteraard tot ieders grote verbazing: “Dat had ik echt niet achter jou gezocht!”. Waarom ik er eigenlijk aan begonnen ben? Ik hockeyde, maar wilde weer eens wat nieuws, iets wat ik altijd en overal kan doen. Lopen is voor mij: het ultieme gevoel van vrij zijn, grenzen verleggen, de omgeving ontdekken (mijn loopschoenen gaan altijd mee op reis), genieten van het buiten zijn, niet aan tijd gebonden zijn, maar vooral een moment om al je gedachtes de vrije loop te laten, te ordenen en daardoor volledig ontspannen op ‘end run’ te kunnen klikken. Het perfecte moment voor jezelf. De afgelopen jaren heb ik diverse wedstrijden gelopen, waaronder de Bruggenloop (Rotterdam), Dam tot Damloop (Amsterdam), Ladiesrun (Rotterdam), maar ook de marathon van Rotterdam en New York. Ik heb mijn passie voor hardlopen en bewegen al met veel mensen kunnen delen en ik zet mij dan ook graag in om de beginnende hardloper met veel enthousiasme te scholen en te motiveren. Mijn trainingen zijn laagdrempelig en hebben een persoonlijk karakter, waarbij ik niet alleen aandacht besteed aan hardlooptechniek en conditie, maar ook aan het individu. Het leuke aan het trainen in groepsverband is dat je samen prestaties zal behalen en elke week samen een stap verder kan zetten. Plezier (krijgen) in het hardlopen is de beste stimulans! Laten we samen stappen gaan zetten!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Van jongs af aan is sporten wat ik het liefste doe. Hardlopen doe ik inmiddels al járen en daarnaast racefiets/mountainbike en wandel ik graag. Het leuke van hardlopen is dat het altijd en overal kan en dat eigenlijk iedereen het kan. Een half uurtje ’s avonds in de buurt of ergens een zware trailrun; wat jij wil op jouw niveau. Daarbij komt nog dat ‘je je hoofd lekker kunt leeglopen’, het helpt als je somber/depressief bent, je een fitter lijf krijgt etc. Een wonder dat niet iedereen hardloopt!

  Inmiddels weet ik dat veel mensen niet de intrinsieke motivatie hebben om te sporten of te bewegen. Ik help graag de stap te zetten, wat inspiratie te geven of gewoon je stok achter de deur te zijn als je in een hardloopgroepje zit. Ik ben voor mijzelf begonnen een aantal jaar geleden en vanuit MoreStability geef ik onder andere ook runningtherapie en voor GezondOud train ik met 60-plussers.

  Rustig en blessurevrij opbouwen vind ik heel belangrijk. Ik heb zoveel mensen in mijn omgeving zien beginnen en weer stoppen, vaak omdat ze te snel gaan of geblesseerd raken. En dan roepen ze; het is niks voor mij. Als ze dan mijn enthousiasme hoorden vroegen ze; kun je mij niet coachen?! Mede daardoor ben ik de opleiding hardloopinstructor gaan volgen, later gevolgd door Bewust Hardlopen en ik hoop dat ik nog heel veel mensen mijn enthousiasme kan overbrengen. Naast sport heb ik ook een passie voor (gezonde) voeding, onmisbaar bij bewust bewegen.

  Ik zie er naar uit jullie te begeleiden! En vooral ook; lekker buiten bezig zijn.

  Rooster

 • Tekst volgt.

  Rooster

 • Karen in Amersfoort

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Volgt

  Rooster

 • Sinds ik 7 was, zit ik al op atletiek. Hier kwam ik al snel er achter dat ik vooral enorm genoot van het hardlopen. Daarom ben ik al snel lange afstanden gaan lopen en heb enorm veel van andere lopers kunnen leren. Met veel verschillende trainers praten, cursussen en mede hardlopers spreken heeft mij enorm veel inspiratie gegeven. Al snel merkte ik dat ik deze kennis en ervaring met andere wilde delen! Ik ben daarom training gaan geven, dit doe ik inmiddels al ruim 7 jaar trainer en specialiseer me daarin vooral op het lopen. Ik vind het mooiste van hardlopen dat iedereen het kan doen, op welk niveau je ook zit, en dat iedereen zijn er genot wel uit kan halen! Ik hoop in mijn trainingen, mijn enthousiasme en passie voor het hardlopen over te kunnen dragen en jullie te helemaal klaar te stromen voor langere afstanden.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Binnenkort meer informatie.

  Rooster

 • Informatie volgt 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben Lizzie. Ik houd ervan om buiten te zijn. Ik fiets, wandel en loop graag hard. Ik heb diverse marathons en halve marathons hardgelopen. Op dit moment doe ik veel aan trailrunning. Lekker genieten van de mooie natuur op mooie bospaadjes, zandverstuivingen en heuvels. Een aantal keren per jaar wandel ik mee met een wandel4daagse. Ik maak hier dan meteen een vakantie van.

  Ik ben hardlooptrainer bij Altis. Ik geef al zo’n 30 jaar hardlooptraining. Ik heb mijn opleiding bij de atletiekunie gevolgd. Jaarlijks volg  ik nog bijscholingen en ik begeleid trainers. Daarnaast begeleid ik ook groepjes die graag wandelen en ook iets aan balanstraining en spierversterkende oefeningen willen doen. Naarmate je ouder wordt en je onderhoudt je spieren niet, dan verlies je vanaf je 30ste zo’n 1% per jaar aan spierkracht. Daarom vind ik het belangrijk om naast het duursporten ook aandacht te besteden aan spierversterkende oefeningen.

  Ik breng graag mijn enthousiasme over het sporten over op andere mensen. Ik hoop jullie graag te zien bij trainingen.
   

  Rooster

 • Loesje in Amsterdam

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben op mijn 16e begonnen met hardlopen. Soms stop ik even en maak ik een uitstapje naar een andere sport, maar ik kom altijd terug bij hardlopen (en yoga). Een half uurtje, lekker mijn hoofd leegmaken, dat is het heel lang geweest.

  Na terugkerende rugklachten, 2 zwangerschappen en een burn-out, moest ik het heel rustig weer opbouwen. Sinds 2016 heeft hardlopen een steeds belangrijkere rol gekregen.  De droom van een marathon werd geboren. Vanwege een blessure door overbelasting heb ik deze nog niet gelopen. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe ontzettend belangrijk het is om rustig op te bouwen.

  Hardlopen, in de buitenlucht bewegen, helpt mij om me lekkerder te voelen. Ik wil graag anderen stimuleren om dezelfde ervaring te krijgen. Ik ben eigenaar van praktijk Beweeg & Bloei. Ik begeleid mensen met stress- en burn-out klachten. Ik ben coach, Runningtherapeut en trainer Bewust Hardlopen. De nadruk ligt in mijn trainingen op heel rustig opbouwen, met bewustzijn voor je lichaam, ontspannen en met plezier!

  Rooster

 • Mijn naam is Maarten Monchen. In 2008 ben ik in Leiden in aanraking gekomen met hardlopen bij een Start to Run cursus. Ik was direct verkocht. Helemaal toen ik mijn eerste medaille in ontvangst mocht nemen bij de Leidse Singelloop. Na vele kilometers rondom Leiden ben ik in 2010 verhuisd naar Haarlem, waar ik zo ongeveer als eerste op zoek ging naar een hardloopgroep. Dit werd de KennemerRunners. En toen nam het lopen écht een grote vlucht. Binnen een jaar liep ik mijn allereerste Dam-tot-Dam, mijn eerste Halve Marathon (Egmond) en als hoogtepunt in 2011 mijn eerste hele marathon in Berlijn. Inmiddels ben ik alweer vele loopjes verder, waaronder nog twee marathons. Hardlopen is voor mij echt een uitlaatklep. Lekker buiten, je hoofd leegmaken, lekker ‘battelen’ tegen jezelf. Er is niks lekkerder dan moe, maar voldaan zijn na een intensieve training. Ik wil in mijn trainingen laten zien dat hardlopen leuk is. Dat je er veel voldoening uit kunt halen. Ik vind het geweldig als ik mensen kan helpen om te leren genieten van alles wat hardlopen te bieden heeft.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi, ik ben Marije en ik heb heel veel zin om samen met jullie te gaan trainen!

  In 2013 ben ik zelf met frisse tegenzin begonnen met hardlopen met als doel om mijn studentenkilo’s kwijt te raken en toch eindelijk iets aan mijn conditie te doen. Hoewel de eerste hardloop kilometers mij zwaar vielen, merkte ik na verloop van tijd dat ik er fysiek en mentaal sterker van werd. Toen ik in 2015 mijn eerste hardloopevenement liep in het dorp waar ik ben opgegroeid was de verslaving een feit! 

  Inmiddels ben ik verschillende hardloopevenementen, halve marathons en zelfs 1 zelf georganiseerde marathon verder en gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan hardlopen denk. 

  Het voelde voor mij dan ook als een perfecte stap om in 2021 het bedrijfsleven in te ruilen voor een trainerscarrière in de sport! Inmiddels ben ik gecertificeerd (personal) trainer, coach en hardlooptrainer en doe ik niets liever dan mijn passie aan jullie overbrengen! Tot snel!

   

  Rooster

 • Sporten geeft me energie en maakt me blij. M’n hele leven al. Zwemmen, waterpolo, hardlopen, fietsen en de combinatie daarvan in een (sprint)triathlon. Na een dag op kantoor het bos in voor een rondje hardlopen. Heerlijk! Op weg naar een volgende (halve) marathon. En dan soms, als het écht lekker gaat, dan lijkt het een soort van vliegen. De benen gaan vanzelf, je wordt niet moe; wat een feest is dat!

  Door training te geven hoop ik andere lopers te motiveren en te helpen bij verantwoorde trainingsopbouw en verbetering van looptechniek. En daarmee te laten ervaren dat hardlopen echt leuk is. Want dat is het! Ik bied afwisselende trainingen met aandacht voor techniek, loopspecifieke krachtoefeningen, fun en natuurlijk een intervalblok zodat je na de training moe en voldaan naar huis gaat.

  Doe je mee? Ik hoop je snel te ontmoeten bij Hardlopen Utrecht.

  Rooster

 • Maurik Hey ik ben Maurik, Leuk dat je bij mij in de groep komt! Ik zal mij even voorstellen. Ik ben momenteel student in Leiden. Daar doe ik de studie Fysiotherapie, ik ben dus veel bezig met het menselijk lichaam. Zelf sport ik ook veel, ik train bij Haag atletiek en ik geef de hardlooptraining in Den Haag. Mijn beste onderdelen zijn de 400m en de 400m horde, hiervoor ben ik zelf veel aan het trainen (ook in slecht weer). Op de club geef ik daarbij nog training aan de jeugd. Training geven doe ik met veel plezier en ik hoop dat ik je kan inspireren en begeleiden om met plezier en blessure vrij te hardlopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Mirjam Melai, getrouwd met Ben en moeder van Silke, en ik woon in een tiny house net buiten Amersfoort. 
  Hardlopen is al meer dan 20 jaar mijn grootste hobby en in de loop der jaren uitgegroeid tot een passie. Zeker sinds ik ben overgestapt naar barefoot hardlopen. Ik heb mijn trainersopleiding 3 gedaan bij Start2Move en ben daarnaast ook Barefoot coach en Running Bootcamp instructeur. Voor HA verzorg ik vooral trainingen voor beginners, running bootcamp en trailrun. 
  Daarnaast geef ik les binnen mijn eigen bedrijf, Runways Amersfoort, in Natural Running, Flowrunning en Marathontraining volgens Sportrusten. 


  Voor mij is hardlopen een uitlaatklep en het helpt me om weer bij mezelf uit te komen. Het is een reden om naar buiten te gaan, een mogelijkheid om te genieten van de natuur en de manier om mijn energie op te laden. Daarom heeft het mij zowel op persoonlijk, lichamelijk als geestelijk vlak veel gebracht. Deze schat aan ervaringen wil ik graag delen met jou door samen te hardlopen en dit in te zetten als middel om jou je doelen te helpen bereiken, wat dit ook mag zijn. Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten in een van mijn loopgroepen en samen een inspirerend loopjaar tegemoet te gaan!
   

  Rooster

 • volgt nog

  Rooster

 • Ik ben Monique Heijmeskamp, getrouwd en moeder van 2 zoons. In het dagelijks leven werk ik in de apotheek. Precies 10 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen, eerst 5 km daarna 10 km, 21 km en uiteindelijk een paar keer de hele marathon gelopen. Ik word blij van hardlopen, heerlijk je hoofd leeg lopen na een drukke werkdag, goed voor je conditie en er zijn mooie vriendschappen ontstaan door het lopen. Ik ben ook groot fan van hardlopen in de natuur (trailrunning), met een groepje ’s morgens heel vroeg naar een mooi natuurgebied en daar de zon op zien komen, we hebben al vele hertjes in levende lijve gespot. Mijn zoon zit op atletiek en daar heb ik 2 jaar geassisteerd bij de trainingen, erg leuk om te doen! Ik heb veel zin om de beginnerscursus te geven, om te motiveren en ook vooral te leren genieten van het lopen. Maar wees gewaarschuwd als je ermee start dan wil je nooit meer anders!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • He! Ik ben Nadine. In september 2013 stond ik als publiek langs het parcours van de dam tot damloop. Het zag er zo leuk uit en ik dacht bij mezelf: ik wil dat ook kunnen. In een ver verleden had ik op atletiek gezeten, dus de basis was er wel. Ik heb een schema gepakt voor opbouw naar 5 kilometer en heb me daar strikt aan gehouden. Ik ging het leuk vinden, sterker nog: ik merkte dat bij lange stukken lopen mijn ADHD-hoofd eindelijk tot stilstand kwam. Sindsdien ben ik verkocht. En ik voelde de drang om ook anderen te laten ervaren hoe fijn hardlopen is. Na een jaar training geven heb ik een hardloopbedrijfje overgenomen in de bollenstreek. Een aantal jaar heb ik dit met veel plezier naast mijn “normale” werk gedaan. Begin 2020 ben ik terug verhuisd naar Amsterdam en sinds augustus geef ik training bij hardlopen Amsterdam. Ik probeer zo veel mogelijk afwisseling in trainingen te brengen. Daarnaast vertel ik graag waaròm we een bepaalde trainingsvorm doen. Tenslotte ligt mijn kracht denk ik in mijn persoonlijke aandacht voor iedere loper. Ciao! Nadine

  Rooster

 • Hallo ik ben Nellie Petrusma en loop al enkele jaren met veel plezier hard. Het heeft mij zoveel gegeven dat ik het graag wil overdragen aan andere mensen. Ik doe regelmatig mee aan hardloopevenementen en loop zowel de 10km als de halve en hele marathon. De marathon heb ik inmiddels 7x mogen lopen zowel hier in Nederland maar ook in Parijs en Barcelona. Hardlopen doe ik graag met mijn hardloopvrienden hier in Amersfoort, maar ook vooral elders in de natuur. Traillopen vind ik als afwisseling ook erg gaaf om te doen en dat heeft mij een stuk sterker gemaakt. Naast het lopen geef ik 2x in de week training aan de kinderen bij Altis. Ik richt mij daar met name op de loopscholing en bostrainingen. Maar ik ben vooral ook een trotse moeder van 3 zonen Sem (17jr) Mees (13jr) en Dim (10jr). Sporten zit in onze familie en ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd actief bezig te zijn met mijn mannen. Ik vind het een mooie uitdaging om een groep met regelmatig in de hardloopschoenen te krijgen. Je zult merken dat je fitter en sterker gaat worden de komende weken. Ik heb er zin in!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik loop hard door Amsterdamse parken, straten, bossen en over atletiekbanen. Dat doe ik omdat ik er aardigheid in heb. De laatste jaren geef ik training via Hardlopen Amsterdam. Zo heb ik vele groepen van zeer divers niveau in en om Amsterdam hardlooptraining gegeven. Het mooie van training geven is samen lopen en doelen bereiken. Het hoeft niet hard te gaan als we maar vooruit gaan, de mens is 'born to run'. Lekker ontspannen lopen met anderen door Amsterdam en omgeving, dat is heerlijk. De rest vertel ik wel als we gaan lopen.

  Rooster

 • Ik geloof in de kracht van sport! Sport verbindt, sport verblijdt, sport doet groeien, sport leert om te gaan met tegenslagen, sport doet dromen, en sport laat dromen verwezenlijken! Zelfs dromen waarvan je niet eens wist dat je ze had….

  Ik ben een fanatiek wannabee triatleet en hardloper met meerdere Ironman’s (o.a. Ironman Hawaii, PR 8u59m) en marathons (PR 2u28m) in de benen. In mijn sport “carrière” heb ik ervaren hoe je gericht beter kunt worden én plezier kunt hebben in je sport. Ik heb geleerd van hele kundige coaches, geleerd van dingen uitproberen, maar vooral door heel veel fouten te maken. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gevolgd.

  Ik deel deze kennis en ervaringen met mijn atleten via positieve, motiverende, fun en persoonlijke coaching. Ik leg veel energie in mijn trainingen en kijk er naar uit om deze energie van je terug te krijgen en jou te helpen je hardloop dromen te verwezenlijken. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik hou ervan om te bewegen, sporten zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit. Ik vind het het allerleukste om te rennen, en ik doe dan ook al meer dan 10 jaar aan atletiek. Ik heb me gespecialiseerd op de middellange afstand en dan vooral op de 1500 meter. Ik doe vaak baanwedstrijden en ik doe ook mee aan NK’s. Op de atletiekbaan geef ik ook al jaren hardlooptraining aan kinderen. Ik vind het heel leuk om te zien als de kinderen met elkaar plezier hebben en genieten van het bewegen. Op trainingen vind ik het belangrijk dat er een goede sfeer is en dat iedereen met een blij en tevreden gevoel naar huis gaat.

  Rooster

 • Trainer wordt binnenkort bekend gemaakt.

  Rooster

 • Hardlopen doe ik al sinds ik 15 ben. Van zelfstandig rennen in mijn tienerjaren, via atletiek naar hockey. Daarnaast schaatsen en wielrennen. Sport is voor mij altijd een hobby gebleven maar intussen heb ik vele evenementen uitgelopen. Als wijnimporteur ben ik regelmatig op pad geweest voor mijn werk. ’s Ochtends vroeg tussen de wijngaarden door rennen is een feest waar je de rest van de dag plezier van hebt. Maar ook in ons eigen land geniet ik van Amsterdamse Bos, Amstel, Binnenstad, Flevopark of Waddenstranden. De energie die regelmatig! sporten kan geven is een genot.

  De regelmaat, die juist zo belangrijk is, is soms moeilijk je zelf op te leggen. Daarom is het aansluiten bij een gezellige groep lopers, die graag in conditie blijft, van groot belang. Zodoende kun je zonder blessures al je overige werkzaamheden en dagelijkse bezigheden langdurig en in goede gezondheid blijven doen.

  Regelmaat is ook belangrijk als je weer herstellende bent van een onverhoopte blessure. Dat maken we allemaal wel eens mee. Opnieuw gaan trainen helpt ook dit herstel.

  Lesgeven en anderen met plezier laten trainen geeft mij net zo goed energie als het trainen zelf. Het is een genoegen dit te mogen doen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben Olaf Kerkhof, ervaringsdeskundige in sporten. Eerst als wielrenner en nu als hardloper. Ik heb een passie voor duursporten. 

  Als medeoprichter van de 033RunningCrew heb ik ervaren hoe het is om mijn passie voor het hardlopen te kunnen delen met andere lopers. Hier heb ik de basis gelegd voor het begeleiden van lopers. Met Olaf Kerkhof Running Expert & Coach heb ik de volgende stap gezet. Nu zet ik mijzelf fulltime in voor het trainen en coachen van jou als sporter. 

  Voor Hardlopen Amersfoort zal ik vanaf heden trainingen geven. 

  Als Amersfoorter vind ik het gaaf om het hardlopen in de regio te ondersteunen, Daarom ga ik dit avontuur met jou als loper met veel plezier aan! 

   

   

  Rooster

 • Paolo Carenini Gebortedatum: 3/01/1986 Milaan – Italie Contact: nl.linkedin.com/in/paolo-carenini-16249295 Onderwijs: Master degree “Science, Techinque en Didactis of Sport” – Universiteit van Milaan Bachelor degree “Sport Science” – Universiteit van Milaan FIDAL diploma trainer van Federazione Italiana Atletica Leggera LAPT red label certificate Sport achtergrond: Italiaans Kampioen U20 estaffette 4×400 Ik ben een Italiaanse trainer en woon sinds 3 jaar in Nederland. Ik ben mijn sportcarrière begonnen binnen de atletiek als sprinter: mijn onderdeel is de 400m. Na enige jaren werd sport ook mijn passie en besloot ik de sportopleiding aan de universiteit te volgen. In Italië heb ik gewerkt als gymdocent op een basisschool en als trainer. Binnen de atletiek heb ik training gegeven aan diverse groepen; alle leeftijden en alle niveau’s, van beginner tot topatleet. Verder heb ik ervaring met hardloopgroepen op de weg. Naast de atletiek heb ik ook bij andere sporten gewerkt als ‘conditietrainer’. Drie jaar geleden heb ik besloten om Italië te verlaten en ervaring op te doen in het buitenland. Ik vind het leuk om mijzelf op deze manier uit te dagen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste manier is om mijzelf te ontwikkelen en te verbeteren binnen mijn baan en als persoon. Hobby’s & overige: ijshockey volgen, muziek artikelen schrijven, barman en ober bij Restaurant Pastabar Sicily in Markthal Rotterdam (U bent altijd welkom om een lekkere cappuccino te proeven). Mijn filosofie “DON’T TRY, JUST DO IT !”

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ola! Ik ben een enthousiaste sportieveling die altijd op zoek is naar nieuwe avonturen en uitdagingen. Naast dat ik bewegingswetenschappen studeer, hou ik ervan om in mijn vrije tijd lekker op pad te gaan in de natuur. Vroeger deed ik dit in Den Haag; veel op het strand en op de atletiekbaan te vinden. Tijdens de periode op Haag Atletiek heb een goede basis gelegd en veel 400 en 1500 meter wedstrijdjes gelopen. Nu ik in Amsterdam woon was hardlopen de beste manier om de stad te leren kennen! De afstanden werden steeds langer en grenzen werden verlegd. Het afgelopen jaar heb ik voor het eerst een marathon, een duatlon en een aantal trailruns gelopen, en dit waren zeker niet de laatste! Hardlopen kan altijd en overal, geeft rust, houdt je fit en is met een groepje ook nog eens erg gezellig. Of je nu grote doelen hebt of gewoon lekker wilt hollen, mijn doel is bereikt zodra je – net als ik – van hardlopen begint te houden en met een voldaan en gelukkig gevoel thuis komt na elke training.

  Rooster

 • Hoi! Ik ben Paul, geboren in 1967, getrouwd en samen hebben we een studerende zoon. Ik ben ooit echt begonnen met hardlopen via een Start to Run cursus bij een atletiekvereniging bij mij in de buurt. Ik liep daarvoor wel zo nu en dan voor mijzelf maar hierin zat geen regelmaat en ik vond het alleen lopen ook niet echt leuk. Door te gaan lopen in groepsverband is het hardlopen zo veel leuker geworden! Daarnaast heb ik ondervonden dat de juiste begeleiding heel erg belangrijk is om op een verantwoorde manier te sporten. Na een aantal jaren bij de vereniging hardgelopen te hebben, werd ik gevraagd om hardlooptrainer te worden bij de club. Ik heb bij de Atletiek Unie (KNAU) mijn opleiding hiervoor gevolgd en geef nu nog steeds trainingen bij de atletiekvereniging. Ik beleef zelf nog elke dag veel plezier aan het hardlopen. Het is mijn belangrijkste uitlaatklep, het geeft mij geestelijke energie en je ontdekt je omgeving en de natuur op een heel andere manier.

  Na jaren in het zakelijke leven te hebben rondgerend in een wereld van hectiek en targets, heb ik dan ook sinds kort mn leven omgegooid en van m'n hobby en passie m'n werk gemaakt! Ik ben nu full-time hardlooptrainer en ik sta voor je klaar om je te helpen de eerste, of de volgende stap, in het hardlopen te ontdekken! Tot snel bij een van mijn trainingen!

  Rooster

 • Ik ben Paulien (1974), voedings- en leefstijl coach bij Geniet MEER in Amersfoort. Ik ben getrouwd, moeder van 2 dochters, fanatieke hardloper en wandelaar met een passie voor lekkere, gezonde voeding & leefstijl. Ik hou van sporten en naar buiten gaan, met naast het hardlopen ook fietsen, skaten en wandelen. In totaal sport/beweeg ik zo’n 5 keer per week. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn! Als de zon schijnt, kriebelt het bij mij altijd om buiten iets te gaan doen.

  Met hardlopen ben ik in mijn studententijd gestart. In Tilburg ben ik met een huisgenootje meegegaan naar de trainingen. En daarna ben ik er, nu al ruim 25 jaar later, nooit meer mee opgehouden.

  Mijn eerste wedstrijd was de kortste damesetappe van 3,3 km bij de Batavierenrace, een estafetteloop van Nijmegen naar Wageningen. Omdat ik geen idee had hoe ver het was, had ik héél veel over aan het eind. Maar het smaakte naar meer! In 1998 kwam ik in Amersfoort wonen en ben ik lid geworden van Atletiekvereniging Altis. Wedstrijden heb ik daarna nog
  veel gelopen, van 100 m op de baan tot een halve marathon. En de laatste jaren loop ik het liefste trailruns in een mooie bosrijke omgeving, waar genieten voorop staat! En dat doe ik ook op vakantie, ergens in de bergen van Oostenrijk en Italië of over de heuvels in Nederland. Zo ontdek ik de mooiste paadjes. Mijn hardloopschoenen gaan altijd mee.

  En dat gevoel wil ik jou als trainer graag meegeven. Hardlopen kun je altijd en overal doen. Lekker je grenzen verleggen of heerlijk relaxt genieten van de omgeving. Goed voor je hele lijf en het houdt je fit en gezond!

  Rooster

 • Hardlopen doe ik al vanaf 1985, in 1987 ben ik lid geworden van AV Atos in Amsterdam-Noord, de eerste 20 jaar heb ik heel veel cross-, baan- en wegwedstrijden gelopen, o.a al 34 keer de Dam tot Damloop en 10 marathons, waaronder ook die van New York, wat een geweldige belevenis was. In 2018 ontstond bij mij het idee om m'n AU trainersdiploma te halen, met het idee om mijn loopervaringen over te brengen aan andere enthousiaste lopers. Op m'n werk bij het GVB heb ik ook al diverse beginners cursussen gegeven. Vanaf januari 2020 ben ik ook trainer bij Atos van een enthousiaste recreanten-groep. Het belangrijkste vind ik het plezier hebben in het hardlopen.

  Rooster

 • Na de jaren 70 waaraan ik met veel plezier heb deelgenomen ben ik met hardlopen begonnen. Het werd tijd voor wat anders, ik sportte altijd al maar écht serieus was dat nooit. In 1988 liep ik, houtje touwtje getraind, mijn eerste marathon in Eindhoven!

  De rest is geschiedenis…..

  Ben altijd blijven lopen, het heeft tijdens mijn intensieve werk in die jaren (ik speelde en regisseerde  toen jeugdtheater ) veel gebracht. Mijn vrouw en ik hebben in de jaren daarna drie kinderen grootgebracht en ik ben steeds blijven lopen. Zij bood me daartoe de gelegenheid en ik ben haar daar heel dankbaar voor. Kinderen opvoeden, vier vijf keer per week trainen én theater maken waren jaren om nooit te vergeten. Zoveel energie! Daarna zouden er nog vele halve, hele marathons, crossen en hardlooptrainingen volgen.

  Het lopen zorgde (meestal) voor een zekere balans in het roerige leven. En dat is nog steeds zo. Weliswaar worden de knieën slechter na al die duizenden kilometers maar zodra ik mijn loopschoenen aantrek krijgt het hele lijf weer zin, zowel mentaal als fysiek. Het is een sein voor mijn hele gestel dat zich weer klaarmaakt om lekker te werken.

  Ik heb uit interesse in de jaren 90 mijn trainersdiploma gehaald. (herexamen theorie in Papendal waar ze me mentaal totaal hebben uitgewoond ☹) Naast lopen hou ik ook heel erg van fietsen en door eerder genoemde slechter wordende knieën doe ik dat meer en meer. Het is minder belastend en het plezier met een groep of solo in goed tempo een mooi traject te rijden is ook heel fijn.  

  Omdat ik vlakbij het Westerpark woon kwam ik vaak lopers van HardlopenAmsterdam tegen en kreeg weer zin in trainingen geven. Omdat ik het proces van “leren te genieten van hardlopen” boeiend vindt wil ik dat beginnende lopers leren.

  Ik denk dat ik als 70 tig jarige de oudste trainer bij jullie HardlopenAmsterdam maar wat zegt dat als de geest nog jong en flexibel is!

   

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Groet van Pim van den Heuvel

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi allemaal! Wat goed dat je op deze pagina kijkt, dat betekend dat de loper in jou, hoe klein dan ook, tot leven is gekomen en wilt gaan genieten van de mooie loopsport. Mooi voor lichaam en mind! Nu al trots op je.

  Ik ben Quirina van Zessen, geboren op 24 april 1991 en woon in Nijkerk. Ik werk als Pedagogisch Medewerkster op een International Daycare (een Engelstalige Kinderopvang met kinderen uit verschillende landen) bij BINK in Hilversum. Waar ik het enorm naar mijn zin heb.

  Ik heb Psychologie en Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gestudeerd en een leuke minor in de Sportpsychologie gedaan. Hier heb ik zelf voordelen uit kunnen halen (nog steeds en niet alleen op sportgebied), maar vind het ook heel fijn om anderen ermee te kunnen motiveren, sterker te laten worden/blijven, in jezelf te laten geloven en het allerbelangrijkste, te genieten en trots te zijn op jezelf! Iedereen mag er zijn.

  Mijn ouders zijn beide ook looptrainers, dus je zou haast zeggen dat het met de paplepel ingegoten is. Dit is echter niet het geval. Ik heb altijd veel gedanst en doe nog steeds 1x in de week ballet (beetje soepel blijven). Verder heb ik altijd veel gezwommen, wat over ging in waterpolo en op de zaterdagochtend gezellig met mijn ouders mee voor 1 hardlooptraining in de week, puur voor de conditie/ter ondersteuning van de andere sporten. Dit is geheel omgeslagen toen ik een paar jaar terug met vrienden, die hun kindje verloren zijn aan hersenstamkanker, voor het goede doel een halve en uiteindelijk ook een hele marathon heb gelopen. Ik merkte dat het lopen best goed ging en ik er veel aan had. Ondertussen kreeg ik ook de kans om eredivisie wedstrijden te gaan fluiten als waterpolo scheidsrechter. Door meerdere omstandigheden was de keuze om te stoppen met spelen wat makkelijker en ben ik me gaan focussen op het hardlopen en fluiten.

  Sinds 2 jaar word ik getraind door Emmanuel Biwott, een atleet uit Kenia en samen maken we een enorme groei door. De passie voor het lopen wordt alleen maar sterker en sterker. Dit wil ik graag met jullie delen en ik kijk er naar uit om gezellig met jullie op pad te gaan. Genieten en hier en daar even een klein beetje afzien, maar vooral genieten!

  Hopelijk tot snel!

  Rooster

 • Mijn naam is Rafael, 28 jaar en ik ben een fanatiek atleet. Mijn focus ligt op de 400 meter sprint. Ben werkzaam als personal trainer en verder geef ik bootcamps en looptrainingen. Mijn doel is om iedereen op zijn of haar eigen niveau uit te dagen bij een training. Als je na een training van mij thuiskomt dan hoop ik dat je met een voldaan gevoel terugkijkt op een leuke training. Hopelijk tot snel

  Rooster

 • Hallo, ik ben Reinder en ik ben 22 jaar oud. Sinds mijn 8ste doe ik al aan atletiek. Waar dit in het begin bestond uit allerlei verschillende atletiekonderdelen, zoals dat bij de jeugd in Nederland gebruikelijk is, bleek al snel dat hardlopen mijn echte kwaliteit was en ik ben sinds een jaar of 14 daar gefocust mee aan de gang gegaan. 


  Dit heeft geleidt tot meerdere NK-finales bij de junioren, NK-deelnames bij de senioren, met als hoogtepunt een 12e plek op het NK indoor van afgelopen jaar op de 800meter, en ik mag na de zomer mijn geluk gaan beproeven als student-athlete bij een Amerikaanse universiteit. 


  Hier ga ik voortborduren op mijn bachelor diploma in de Bewegingswetenschappen, die ik afgelopen zomer heb behaald. In deze opleiding krijg je veel academische kennis aangereikt over trainingsleer en het menselijk lichaam, die toegepast kunnen worden in de trainingen die ik nu sinds kort verzorg bij Hardlopen Amersfoort. Ik vind het super leuk om te proberen het liefde voor lopen dat ik van mijn eigen trainer heb gekregen, over te dragen op anderen. Zelf kan ik echt al lang niet meer zonder mijn dagelijkse portie endorfine (lees: Runners High).

  Als je je hierin nou herkent, of je wilt dit heel graag leren ervaren, dan wil ik je graag begeleiden in deze gezonde verslaving! Hopelijk zie ik je snel!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • René van Ravenzwaaij

  Eind jaren 80 ben ik begonnen met hardlopen, van diverse kleine loopjes inmiddels uitgegroeid naar bijna 20 marathons (Amsterdam, Rotterdam, Berlijn, New York, Kustmarathon, Berenloop....) en zelfs tot 56 km (2 Oceans Marathon) en 4x een hele triathlon. Nog steeds actief als hardloper en triathleet, maar mijn interesse is de laatste jaren iets meer verlegd naar trailruns.

  Hardlopen zit wel in mijn DNA. Doordeweeks ben ik bij hardloopspeciaalzaak RunX in Haarlem bezig met o.a. adviseren van hardlopers. Daarnaast geef ik sinds 2016 training bij Hardlopen Amsterdam in het Oostelijk Havengebied, bij Phanos in het Olympisch Stadion en individueel aan hardlopers/triathleten. Tevens verzorg ik voor Stichting We Run The City hardloopanalyses in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Met mijn ervaring probeer ik lopers zo efficient mogelijk te laten hardlopen. Om zodoende blessurevrij, makkelijker, sneller en/of verder met dezelfde inspanning te kunnen hardlopen.

  Rooster

 • Binnenkort volgt meer informatie.

  Rooster

 • Mijn naam is Rik Goethals (29 jaar). In het dagelijkse leven ben ik Coördinator Welzijn in de ouderenzorg. Waar ik o.a. zorg draag dat bewoners (naar hun mogelijkheden) fit & vitaal blijven.

  Naast mijn werk sport ik 7 tot 9x per week. Hoofdzakelijk hardlopen, maar daarnaast ook alternatief op de Elliptigo & de racefiets, maar ook veel ondersteunend trainingswerk met core en kracht. Het liefst train ik in de bossen. Zo zijn de woon -> werk trainingen wekelijks een van mijn favorieten. (Amersfoort -> Zeist via Maarn, +/- 25km door de bossen)

  Nadat ik in mijn jonge jaren al eens op atletiek heb gezeten, ben ik mij sinds 10 jaar gaan focussen op het hardlopen. Het hardlopen doe ik prestatiegericht & op Nationaal niveau. Ik probeer de lat steeds iets hoger te leggen om mijzelf hierin uit te dagen. 

  Hoogtepunt uit 2021:
  Snelste Amersfoorter aller tijden op de Halve Marathon (1:04.59min)

  Inmiddels heb ik vele trainers meegemaakt en veel kennis en ervaring opgedaan. Als trainer wil ik graag mijn kennis overdragen om verantwoord te sporten. Denk aan bijv.: een goede warming-up, opbouw, belastbaarheid & intensiteit. Of blessurepreventie door core oefeningen.

  Ik kijk er dan ook naar uit om jullie hierbij te helpen. Laten we er samen iets moois van maken!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben Robert Bijl en woon sinds 2016 in Amersfoort. In 2008 ben ik serieus gaan hardlopen, hoewel ik daarvoor vaak in de zomer liep om mijn conditie te onderhouden. Toen vond ik het al leuk om te rennen. Ik was keeper bij het voetballen en grote afstanden waren niet noodzakelijk.

  Na het voetballen ben ik gaan rennen om in beweging te blijven tijdens mijn studie en werk, en ik ging al snel meedoen met wedstrijden. Allereerst een vijftiien kilometer met de Zevenheuvelen loop en daarna een halve marathon. Ik had er veel lol in om naar die wedstrijden toe te trainen. Toen vond ik vooral snelheid leuker en ben ik van de tien kilometer terug gegaan tot 800m op een atletiekbaan. Momenteel loop ik wedstrijden tussen de 800m en 10km.

  Toen ik begon met rennen was ik eerst alles zelf aan het uitvogelen en liep ik altijd alleen. Ik heb mij toen aangesloten bij een hardloopclub, Dolichos in Bussum, waarbij ik vervolgens in 2013 ook trainingen ben gaan geven. Van beginnersgroepen tot aan gevorderden. Het is leuk om je passie voor rennen over te brengen aan anderen en je kennis over het hardlopen mee te geven.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Ron de Haan. 

  Na heel veel voetbal ben ik eigenlijk pas serieus gaan hardlopen in 2010. Mijn eerste marathon liep ik in 2013 en sindsdien loop ik 2 marathons per jaar. 

  In de tussentijd heb ik de trainersopleiding voltooid bij de atletiekunie, wat inhoud dat ik gediplomeerd en gecertificeerd looptrainer ben, dit houdt tevens in dat ik ieder jaar naar Papendal moet voor de bijscholing van de atletiekunie, dit is een verplichting om mijn trainingslicentie geldig te houden, gelukkig zijn dit leuke en leerzame dagen. Bij de atletiekunie heb ik, als extra, de cursus running bootcamp gevolgd, delen hiervan zijn verwerkt in de trainingen die ik geef. Naast het hardlopen ben ik tevens vitaliteitstrainer/lifestylecoach/voedingsdeskundige. Hierbij geef ik o.a. workshops  aan het personeel van de RET waar ikzelf ook werkzaam ben als verkeersleider. Hardlopen is nu een manier van leven geworden en ik hoop anderen te inspireren en aan te steken met het hardloopvirus.

  Groet Ron

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi allemaal! Mijn naam is Roxan en ik heb super veel zin om samen met jullie te trainen bij Hardlopen Amsterdam!

  Ongeveer 10 jaar geleden begon ik zelf met hardlopen, na jaren teamsport ging ik nu in mijn eentje op pad. Zonder sporthorloge of app, liep ik iedere week een stukje verder met in mijn hoofd altijd nieuw doel. Na een aantal weken veranderde die minuutjes in meerdere kilometers en schreef ik me in voor mijn eerste hardloopevenement; de Dam tot Dam loop. Het euforische gevoel tijdens het lopen en die overwinning van de finish, die werkt verslavend!

  Ondertussen ben ik een aantal Dam tot Dam afstanden, halve marathons en zelfs hele marathons verder en nog steeds ben ik verslaafd aan de ‘runners high’. Overal waar ik ga, gaan mijn hardloopschoenen mee en niets geeft mij zo veel energie als een rondje hardlopen.

  Het is dan ook mijn missie om jullie kennis te laten maken met deze runners high en samen met jullie te werken aan het bereiken van je hardloop doelen. Tot snel! 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik sport al mijn hele leven en vindt het heerlijk om actief te zijn, bijvoorbeeld fitness, hardlopen, snowboarden, wandelen en fietsen. Naast mijn eigen sportervaring heb ik de rijkserkende opleidingen Fitnesstrainer en Personal Trainer gevolgd, als ook de opleiding tot Voedingsconsulent. Naast deze drie basisopleidingen volg ik veel nascholingen om bij te blijven en om mijn cliënten zo goed mogelijk te voorzien van coaching en begeleiding. Hardlopen is al lange tijd een passie en met het behalen van de Amsterdam Marathon in 2011 heb ik een droom verwezenlijkt. Ik loop elke week 5 of 10 km om de conditie op peil te houden en ik kan met recht zeggen dat het heerlijk is om in de buitenlucht even het hoofd leeg te maken! Ik hoop jullie gauw te ontmoeten!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi, mijn naam is Sarah en ik ben een professionele hardlopen. Ik woon in Zoetermeer maar ik kom oorspronkelijk uit Zweden. Ik begon met hardlopen toen ik 10 jaar was en heb er nu sinds 8 jaar mijn beroep van gemaakt. Ik ben 2 keer uitgekomen namens Zweden voor de Olympische Spelen namelijk die van Rio en van Tokyo. Mijn doel is om weer deel te nemen aan de Spelen van Parijs in 2024.

  Met mijn uitgebreide ervaring help ik lopers zo efficiënt mogelijk te laten hardlopen. Om zodoende blessurevrij, makkelijker, sneller en/of verder met dezelfde inspanning te kunnen hardlopen en het beste uit jezelf te kunnen halen.

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Rooster

 • Volgt

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben op mijn 12e begonnen met hardlopen. Nu 24 jaar oud, ben ik dus al de helft van mijn leven bezig met hardlopen. Heel veel kilometers zijn rond de Toolenburgse Plas gelopen maar zoek ook graag naar nieuwe plekken om hard te lopen. Op vakantie gaan de schoenen altijd mee en dat is echt een aanrader. Toen ik 19 was heb ik de Marathon van Rotterdam uitgelopen. Nu doe ik vooral mee met de 10 kilometer afstanden. Het plezier wat ik aan hardlopen beleef wil ik graag aan anderen overbrengen. Ik heb de opleiding tot hardlooptrainer afgerond in 2012 en geef sindsdien hardlooptrainingen aan verschillende groepen. Bij mij staat blessurevrij trainen en genieten van hardlopen centraal. Hiervoor is het aanleren van een goede hardlooptechniek een belangrijk onderdeel bij mijn trainingen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • ‘Sinds mijn jeugd ben ik al een fanatieke hardloper. Van een aantal jaar op het hoogste Nederlandse niveau trainen en wedstrijden lopen heb ik ontzettend veel geleerd. Ik vind het nog steeds fantastisch om hard te lopen en ik deel mijn passie graag!

  Mensen begeleiden bij hun eerste stappen in hun hardloopleven of voorbereiden op een eerste marathon vind leuk en uitdagend. Ik help mensen ook graag om het overkoepelende doel van je gezonder en fitter te voelen te bereiken.’

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Sjoerd Veenma, geboren in 1974 en getrouwd met Annemieke. Samen wonen we met 2 kinderen uit 2006 en 2009, in Leusden. Hardlopen is sinds een jaar of 25 altijd in mijn leven eigenlijk. Ik heb er zoveel plezier in. Hoofd leegmaken na een lange werkdag bijvoorbeeld, of een rustig loopje om tot creatieve ideeën te komen bijvoorbeeld. Het is met name die afwisseling die het zo mooi maakt, soms knallen en afzien op de atletiekbaan en soms heerlijk ontspannen in het bos. Het begon om een beetje conditie bij te trainen bij de sporten die ik destijds deed: tennis, basketball, voetbal. Maar inmiddels heb ik de focus volledig op het hardlopen. Ik ben fanatiek en loop geregeld wedstrijdjes tussen 800m en 15km meestal. Ook NK’s op de baan en op de weg doe ik graag mee. In mijn leeftijdscategorie heb ik al vaker ook medailles gehaald op die NK's. Sinds 2009 geek ik al training, aanvankelijk bij organisaties waar ik werkte, waar ik zowel beginners als gevorderden naar bepaalde doelen begeleidde van 5km tot een hele marathon. Een paar jaar later ben ik eerst de pupillen en later de junioren van hardloopvereniging Altis in Amersfoort gaan trainen. Inmiddels train ik ook geregeld recreanten en wedstrijdatleten. Mijn hardloop opleidingen heb ik via de AtletiekUnie gevolgd.

  Bij Hardlopen Amersfoort heb ik inmiddels al series trainingen gegeven voor alle groepen; Beginners, Rustig aan Vervolg, Half en Gevorderd. Alle groepen met evenveel plezier. Het is een genot om te kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling en reis die de lopers afleggen. 

  Rooster

 • Info volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben geboren om hard te lopen en het liefste lange afstanden, ik doe graag aan ultraloop wedstrijden van 60km of meer. Naast hardlopen doe ik ook aan CrossFit, racefiets en zwemmen maar toch het gevoel die elke keer kreeg na afloop van een hardlooptraining is niet te vergeleken met andere sport activiteiten. Ik geniet van de omgeving om me heen tijdens het hardlopen en vaak voel ik mij één met de natuur. Ik coach graag hardlopers bij trainingen en ik geniet van elke kleine stap en verbetering die ze maken, ik ben zelf naast hardlooptrainer, een maatschappelijk werker, dus mensen enthousiast maken en motiveren is iets wat ik graag doe en ook waar ik goed in ben.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hardlopen is als een mini vakantie op een dag. Doordat je je hele lichaam beweegt, wordt je bewust van je houding en brengt het rust in je hoofd. Tot mijn zestiende zat ik op Hockey en modern ballet. Daarna besloot ik deze intensieve sportvormen te vervangen met rustig hardlopen twee tot drie keer per week. Ik zie het als een bewegende vorm van meditatie. Als hardloopcoach ben ik er écht voor de lopers; of je nu een doel wil bereiken of juist niet, daar kijken we dan samen naar. Wat mij betreft, is – door het komen naar de training – jouw doel al bereikt. Jij bepaalt hoe je wil hardlopen en ik ben er om je te ondersteunen. Ik let op je ademhaling, houding, uithoudingsvermogen en wellicht kan je ook nog van de blaadjes aan de bomen genieten. Mijn trainingsmotto; jij loopt, samen met ons.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi sportieveling!

  Ik ben Tessa Nieuwenhuizen. Sinds juli 2021 mag ik mijzelf Bewegingstechnoloog noemen. Vroeger heb ik aan turnen gedaan, maar vanaf mijn tiende doe ik aan atletiek. Eerst heb ik alle onderdelen beoefend, maar al snel bleek ik wel aanleg voor het hardlopen te hebben. Nu train ik met name voor de afstanden 800m en 1500m bij Rotterdam Atletiek. Naast mijn standaard baantrainingen en duurlopen kun je mij ook voorbij zien komen op de racefiets en op de skeelers.

  Bij mijn oude atletiekvereniging AV Spirit heb ik acht jaar lang training gegeven aan kinderen van 5 t/m 7 jaar oud. Ik vond het heerlijk om de enthousiaste kinderen iets bij te leren en om ze het plezier van sporten mee te geven! Dit hoop ik dan natuurlijk voor jullie ook te kunnen doen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik heb een lange carrière gehad bij diverse gemeenten, met name Rotterdam. O.a. gewerkt aan sportbeleid en bestrijden van overgewicht. Nu ben ik actief als gecertificeerd leefstijlcoach, hardlooptrainer en running therapeut. Lopen is mijn passie en ik heb inmiddels zelf 22 jaar ervaring (o.a. 62 marathons). Ik gun mijn atleten de energie en de mentale veerkracht die ik door hardlopen heb gekregen. Ik ga dus graag samen met jou aan de slag.

  Rooster

 • Een dag niet gelopen is een dag niet geleefd!


  Ruim 30 jaar loop ik zo ongeveer elke ochtend een half uurtje hard. Het is verslavend om de natuur te zien ontwaken en te ervaren hoe het eigen lichaam op gang komt. Naast een training voor de spieren is het vooral de geest die wordt geactiveerd. Telkens weer leidt zo’n loop tot structuur, een goed overzicht en rust in het hoofd; ook ontstaan hier vaak de beste ideeën. Kortom: klaar voor de dag!
  Naast deze ontspannen ochtend lopen, doe ik ook regelmatig een tempoloop (ooit een halve marathon in een grot), obstacle-runs of oriënteringslopen (met kaart en kompas posten zoeken op zandvlaktes, hei en in het bos).


  Graag wil ik anderen motiveren om ook geregeld de loopschoenen aan te trekken, en zou ik wensen dat nog meer mensen de kracht en positieve invloed van het hardlopen op hun gezondheid gaan ontdekken.


   

  Rooster

 • Ik ben Tsega, 20 jaar oud. Ik zit sinds mijn 12de op atletiek en ben door de jaren heen doorgegroeid tot een middellange afstand loper en liep ik een paar jaar NK junioren en in 2020 een zilveren plak gehaald op het NK senioren op de 3000SC. Ik vind het lopen leuk in zowel fysiek als mentaal aspect, je kan ermee spelen en veel dingen leren. Of het nou rustige loopjes zijn of harde tempo’s, alles heeft zijn voordelen en het ontwikkeld je. 

   

  Ik geef sinds 2014  atletiek training aan kinderen tussen 12-18 jaar oud. Laatste jaren ben ik gaan focussen op specifieke looptrainingen inclusief techniek voor de wat oudere kinderen. Tijdens het training geven vind ik plezier en variatie belangrijk. Daarbij vindt ik het super leuk om mijn kennis door te gebruiken om anderen te helpen en hun te zien ontwikkelen, niet alleen op hardloopgebied, maar om het hele gebied van fitter en gezonder worden.

  Rooster

 • Veerle in Amsterdam

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Yvonne Prince. Van jongs af aan heb ik gesport. Bewegen kan op vele manieren! Op elke plek is wel een mogelijkheid te vinden om in beweging te komen en er plezier aan te beleven. In beweging zijn, op welke manier dan ook, is voor mij een uitlaatklep geworden. Het buiten zijn en bewegen werkt ontspannend. Het ontlaad! De stap zetten om naar buiten te gaan of om binnen te sporten kan soms groot zijn, dit heb ik ervaren. Elke dag kun je (opnieuw) beginnen en samen met anderen werkt motiverend. Trek de (stoute) schoenen aan en kom! En: je hoeft niet snel te gaan als je maar gaat, dat is een les die ik de lopers in mijn trainingen graag meegeef.  

  Rooster