Vincent Holleman

Hoi,  

Ik ben Vincent Holleman, geboren (1974) en getogen in Den Haag. Na het voltooien van HBO Maatschappelijk Werk en Post HBO Coaching heb ik Sociologie gestudeerd in Rotterdam. Ik heb veel verschillende sporten beoefend. Pas sinds 2011 ben ik begonnen met hardlopen. In eerste instantie trainde ik met vrienden voor de CPC loop. Nog altijd één van mijn favoriete wedstrijden.

In 2012 werd ik lid van een atletiekvereniging. En sindsdien geniet ik van het lopen in groepsverband. Vanaf 2016 verzorg ik trainingen bij Haag Atletiek, eerst als assistent-trainer voor CPC groepen en een gevorderde loopgroep voor de wegatletiek. In 2019 ben ik geslaagd voor de trainersopleiding bij de Atletiekunie. Daarna heb ik diverse bijscholingen gevolgd (o.a. Running bootcamp, Lopen op hartslag en in zones, Start to run, Themagerichte looptechniek).  

Zelf geniet ik van het lopen door de bossen en parken van Den Haag. Ook doe ik graag mee aan wedstrijdjes in de regio. Ik loop diverse afstanden (5k tot en met marathon). Het lopen wissel ik soms af met zwemmen en fietsen. Op vakantie ga ik graag surfen en duiken, bij voorkeur in Latijns-Amerika of Azië.  

Samen lopen is leuker. Ook een fijne manier om gezond en fit te blijven. Ik vind het leuk om mijn passie voor het lopen aan anderen over te dragen. Wil je werken aan je conditie, looptechniek, sneller worden of trainen voor een bepaalde afstand? En wil je samen met andere hardlopers trainen? Schrijf je dan in.  

Rooster