Carlijn van der Beek

Ik ben Carlijn en ik ben al van kleins af aan fanatiek met sporten bezig. Mijn ouders vonden dit erg belangrijk en zagen ook dat ik hier erg veel goede energie van kreeg. Ik heb verschillende balsporten beoefend en ook atletiek en wielrennen.

Uiteindelijk ook het CIOS afgerond en een tijd werkzaam geweest als bewegingsagoog. Hierna de politieopleiding gevolgd en jarenlang als hoofdagent gewerkt. Als politieagent wordt ook verwacht dat je fit bent en hier was ik ook al bezig collega’s te inspireren mee te gaan hardlopen voor onze diensten. Ze waren erg blij met mij en merkte ook dat ze zich veel beter gingen voelen. Dit gaf mij een voldaan gevoel.

 

Ik ben altijd wel erg prestatiegericht bezig geweest, wat overigens voor mij toen erg goed voelde. Veel gesport vanuit mijn hoofd in plaats van uit mijn hart. Sinds yoga een onderdeel is in mijn leven en die ontwikkeling heb doorgemaakt merk ik dat ik erg gelukkig wordt van het hardlopen op een iets rustiger tempo en veel met mijn neusademhaling bezig ben en hierdoor dus ook meer vanuit een ontspannen houding aan het lopen ben.

Ik loop zelf momenteel 2/3 keer in de week en wielrennen blijft ook nog steeds een favoriete sport, naast krachttraining.

 

Ruim twee jaar geleden kwam in aanraking met het concept Slowrun hier werd ik zo blij van en heb ik de Slowrun coach opleiding gevolgd en afgerond. Hoe mooi is het om andere vrouwen/mannen te inspireren om te gaan bewegen (lopen)

Slowrun Leiden bestaat nu bijna 2 jaar en ik geef met plezier Slowrun lessen en biedt 10 weekse cursussen aan in de regio Leiden, hier haal ik zoveel voldoening uit. Doordat de looptechniek centraal staat en er geen prestatiedruk is traint iedereen op zijn/haar eigen niveau om vooral niet over hun grenzen te gaan.

Ik ben naast mijn huidige Slowrunlessen die ik geef super enthousiast om hardlooptraining te gaan geven aan beginnende groepen, dit sluit ook heel mooi aan naast mijn eigen onderneming. 

 

Ik kijk er erg naar uit om de hardlooptrainingen te morgen verzorgen en de verbinding met elkaar aan te gaan om zo ook  vanuit een ontspannen houding te gaan lopen. En vooral ook dit vol te houden om zo een fittere versie van jezelf te kunnen worden. Hier gaan we samen voor! Ik hoop je graag te zien bij mijn training in Leiden.

 

Lieve sportieve groet, Carlijn van der Beek

Rooster