Erik Eisma

Hallo, mijn naam is Erik en na diverse sporten te hebben beoefend heb ik het hardlopen ontdekt op mijn 52ste. Ik ben toen gestopt met roken en vond dat ik mijn geestelijke en lichamelijke conditie maar eens moest gaan verbeteren. Gestart met een populaire "Start to run" podcast tot 10 kilometer "zelf"getraind. Op een zomerse vrijdagochtend in 2015 kwam het besluit dat ik een halve marathon wilde gaan lopen. Vanaf dat moment heb mij ook aangemeld. bij een loopgroep om gericht te gaan trainen. Wat bleek, de juiste looptechniek is heel belangrijk. Pas vanaf dat moment ben ik mij bewust gaan bezig houden met "trainen". Dat er meer bij komt kijken resulteerde voor mij in een trainersopleiding van de Atletiekunie. Zowel de LT2 als sinds kort ook de BLT3 opleiding afgerond. Ik heb nu dan ook een trainers licentie van de Atletiekunie.

Naast de pure techniek van het lopen ben ik veel bezig met wat de ademhaling voor ons lichaam en geest doet. Deze kennis neem ik mee in mijn trainingen. Met name de technieken die in het boek "Verademing" (Bram Bakker en Koen de Jong) beschreven worden.

De halve marathon is inmiddels ook de hele marathon geworden. Aangezien ik hardlopen leuk vindt en dat zonder blessures wil blijven doen heb ik voor deze afstanden mijn toevlucht gezocht in de schema's van "De Marathonrevolutie" (Stans van der Poel en Koen de Jong).

Omdat hardlopen veel met mij doet, zowel lichamelijk en ook geestelijk, wil ik hier meer mensen kennis mee laten maken.
Als Running-therapeut begeleid ik daarnaast ook mensen die door burn-out, depressie of angst stoornis even wat minder plezier in het leven hebben.

Hardlopen is zo een groot onderdeel van mijn leven geworden. Ik RUN mijn eigen leven! Jij ook?

Tot snel bij mijn trainingen!

Rooster